Dolar 32,5459
Euro 35,0080
Altın 2.427,35
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

İşte yeni BES planı

İşte yeni BES planı
24 Eylül 2018 10:51 | Son Güncellenme: 24 Eylül 2018 10:52
A+
A-

Bakanlığın düzenlemenin gerekçesini “Otomatik BES’in yeniden yapılandırılarak daha sürdürülebilir hale getirilmesi” olarak belirlediğini belirten Doğan, ‘sürdürülebilir’den kastın uygulamanın zorunlu hale gelmesi olduğunu ileri sürdü.

ÇALIŞANLAR ÜÇ YIL SİSTEMDEN AYRILAMAYACAK

Doğan “Yeni Ekonomi Programı’nda yer alan otomatik BES’in yeniden yapılandırılarak daha sürdürülebilir hale getirilecek olmasından kasıt, uygulamanın zorunlu hale getirilmesi. Malum, otomatik katılım, zorunlu bir sistem değil; isteyen dilediği zaman sistemden ayrılabiliyor. Yeni düzenleme ile çalışanlar sistemden ayrılamayacak. Ne kadar süreyle? Öğrendiğime göre üç yıl süreyle. Daha açık bir anlatımla, çalışanlar, işverenleri tarafından sisteme dahil edilecek ve üç yıl boyunca da sistemden çıkamayacak; her ay maaşlarından belli bir miktar kesilip, tasarruf için emeklilik şirketlerine gönderilecek” yazdı.

TSPB DE TALEPTE BULUNMUŞTU

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Erhan Topaç da 11 Eylül’de Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) cayma hakkı süresinin 2 aydan 2 ila 3 yıla çıkarılması için SPK’ya talepte bulunulduğunu açıklamıştı.

REKLAM ALANI