Dolar 32,3753
Euro 35,0555
Altın 2.326,55
BİST 9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Ahmet Koca bıyık’a fahri doktora

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Ahmet Koca bıyık’a fahri doktora
22 Mayıs 2013 20:15
A+
A-

Borusan1

Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koca bıyık’a, Türkiye’nin bilim, sanat ve kültürde öncü eğitim kuruluşlarından olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Fahri Doktora unvanı verdi. İTÜ’nün köklü bir geleneği olan Fahri Doktora unvanları 1949 yılından beri ülkemizin önemli bilim ve sanat insanlarına veriliyor.

22 Mayıs 2013 – İstanbul Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), topluma sağladığı büyük katkılar ile yıllardır eğitim, kültür ve sanatın yanında olan Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık’a fahri doktora unvanı verdi. 22 Mayıs Çarşamba günü İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle Kocabıyık fahri doktora unvanının sahibi oldu.

Bu unvanın kendisi için büyük bir mutluluk ve onur kaynağı olduğunu belirten Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık törende yaptığı konuşmada duygularını şöyle ifade etti:

“Ülkemizde kültür ve sanatın gelişimine katkıda bulunmak, öneminin bilincinde olduğumuz eğitimin kalitesini yükseltmek için çalışmak Borusan’ın öncelikli sosyal sorumlulukları arasında yer alıyor.Biz eğitim, kültür ve sanatın Türkiye’nin çağdaşlaşma yolculuğunun temel unsurları arasında yer aldığına inanıyoruz. Türkiye’nin aydınlık yolunda hep yol gösterici bir kurum olduğu için İTÜ’ye teşekkür ediyorum. İlk kez, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi köklü bir eğitim kurumundan böyle bir unvanı almış olduğum için ayrıca bir sevinç duyuyorum.”

Törende bir konuşma yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da” İTÜ olarak 64 yıldır Fahri Doktor unvanı veriyoruz. 240 yıllık köklü bir geçmişe sahip bir eğitim kurumu olan İTÜ’nün, kültür ve sanat alanında ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuş isimleri ailesine katması büyük önem taşıyor. İTÜ Rektörü olarak ben de bundan hem mutluluk hem de gurur duyuyorum.” diye konuştu.

“İTÜ Fahri Doktor” Unvanı

1949 yılından bu yana ülkemizin önemli bilim ve sanat insanlarına verilen Fahri Doktor unvanı bugüne kadar inşaat mühendisi Prof. Dr. K. Terzaghi, matematikçi Ord. Prof. Dr. Cahit Arf, mimar Dr. Doğan Hasol, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, neyzen Dr. Niyazi Sayın ve halk ozanı Dr. Neşet Ertaş gibi birçok önemli isme takdim edildi.

Ahmet Kocabıyık kimdir?

1955 doğumlu Ahmet Kocabıyık İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra Birmingham Üniversitesi Ekonomi ve Makina Mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimini tamamladı. Daha sonra Carnegie Mellon Üniversitesi’nde makine mühendisliği bölümünde üst lisans derecesini aldı. 1990 yılında ise ABD Harvard Üniversitesi İşletme Fakültesi OPM programını tamamladı.

1980 yılında profesyonel iş hayatına başlayan Ahmet Kocabıyık, Temmuz 2001’den beri Borusan Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Ahmet Koca bıyık sanata ve klasik müziğe desteği, bu alandaki yenilikçi yaklaşımı nedeniyle ABD’deki Kennedy Vakfı Ulusal Sanat Komitesi’nin “Kennedy Center Vakfı Altın Madalya”ödülüne; bilim, sanat ve kültür alanlarındaki yaratıcı ve üstün faaliyetleri nedeni ile de Avusturya Hükümeti’nin “Bilim ve Sanat Şeref Nişanı”na layık bulunmuştur.

 

REKLAM ALANI