Dolar 32,3505
Euro 35,1028
Altın 2.309,84
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İstanbul Atatürk’ün başarısı tüm dünya havalimanlarına örnek gösterildi

İstanbul Atatürk’ün başarısı tüm dünya havalimanlarına örnek gösterildi
11 Haziran 2013 08:30
A+
A-

  ACI_fuar_acilis

Bu yıl TAV Havalimanları’nın ev sahipliğinde İstanbul’da toplanan ACI World-Europe konferansının açılışında havacılığın krizlere dayanıklı bir endüstri olduğu vurgulandı.

Tüm dünyadaki hava trafiğinin yüzde 95’ini yönlendiren 800’den fazla üst düzey havalimanı yönetici İstanbul’da buluştu. Havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü Airports Council International (Uluslararası Havalimanları Konseyi – ACI World) ve Avrupa kolu ACI Europe bu yıl genel kurullarını Türkiye’ye taşıdı. İstanbul Kongre Merkezi’nde bugün başlayan iki günlük konferansın açılışına Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, ACI World Genel Direktörü Angela Gittens, ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec ile TAV Group CEO’su ve ACI Europe Yönetim Kurulu üyesi Sani Şener’in aralarında olduğu çok sayıda isim katıldı.

Açılış törenine bir video mesaj gönderen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin son 10 yılda havacılık alanında ciddi başarı yakaladığını vurguladı. Dünyadaki duraklamanın aksine Türkiye’nin çift haneli büyüme rakamlarına ulaştığını söyleyen Yıldırım, bu gelişmenin daha fazla altyapı yatırımına ihtiyaç doğurduğunu söyledi.

ACI World Genel Direktörü Angela Gittens, havalimanlarının tüm dünyada artan rekabet nedeniyle yeni engeller ve fırsatlarla karşı karşıya olduğunu; iki gün boyunca bu alandaki deneyimlerin paylaşılacağını söyledi. İstanbul Atatürk Havalimanı’nın arka arkaya yakaladığı çift haneli büyümeyi örnek gösteren Gittens, bunun önemli bir başarı olduğunu vurguladı. Havayolları ve havayolu birliklerinin güçlenmesiyle havalimanlarının esas olarak yolcu bazlı gelirlere yöneldiğini söyleyen Gittens, “Havalimanlarının tekel olarak çalıştığı görüşü bir efsaneden ibaret” dedi.  

TAV Grup CEO’su ve ACI Europe Yönetim Kurulu üyesi Sani Şener, İstanbul’un 3 bin yıldır yaşayan, tarihi bir şehir olduğunu vurguladı ve böylesi büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Türkiye’nin küreselleşmenin başlangıcındaki fırsatları kaçırdığını belirten Şener, 2000’li yıllarla birlikte, tek parti hükümetinin getirdiği istikrar ortamında altyapı yatırımları ve özelleştirme projelerinin hızla ilerlediğini vurguladı.

“Atatürk Havalimanı’nda İlk yılımızda 10 milyon yolcumuz vardı. Geçen yıl 45 milyon yolcu ağırladık ve işlettiğimiz tüm havalimanlarımızda toplam 72 milyon yolcuya ulaştık. Aéroports de Paris’le gerçekleştirdiğimiz işbirliği dünyanın en büyük havalimanı platformlarından birini ortaya çıkarttı.  Bu endüstride yolcu davranışlarını ve taleplerini bilmek önemli; AdP ile birlikte 200 milyon yolcunun datasına sahibiz ve bu sayede hem endüstrimizi hem de şirketimizi daha ileriye götüreceğimize inanıyorum. Hepinize çok teşekkür ediyor ve güzel bir buluşma geçirmenizi diliyorum”

REKLAM ALANI