Dolar 32,5297
Euro 34,8438
Altın 2.473,91
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

İşsizlik maaşında yeni dönem

İşsizlik maaşında yeni dönem
19 Ocak 2015 11:41
A+
A-

ozel_bankalarin_gozu_emeklilerin_maasinda13831271330_h1089651

Hükümet, istihdamı artırmak için çalışmalarını sürdürürken, işsizlik maaşında da yeni bir dönem başlatacak. İşsizlere daha uzun süre destek sağlanacak. İşsizlik maaşına hak kazanma koşulları yeniden belirlenecek. 2015 istihdam yılı olacak.

Temel ve mesleki becerileri geliştirme programları artırılacak. İki yıllık dönemde 1 milyon 850 bini tarım dışı, 165 bini tarımda olmak üzere yaklaşık 2 milyon istihdam artışı hedefleniyor. Bu kapsamda istihdam teşvikleri artırılacak, prim indirimi gibi destekler için kaynak aktarımı sürecek. Avrupa’daki gibi iki-üç saatlik işler yaygınlaştırılacak. İşsizlere ise daha fazla destek sağlanacak. İşsizlik maaşında yeni dönem başlayacak.

80 MİLYARLIK DEV FON 

Takvim’in haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İşsizlik Sigortası Fonu’nun 80 milyar 316 milyon liraya ulaştığını belirterek, “Öngörülen giderler dışında herhangi bir yere aktarım söz konusu değildir. İşsizlik sigortası daha fazla sosyal koruma sağlayacak şekilde yeniden düzenlenecektir” dedi. İşsizlik maaşından yararlanma sürelerinin artırılmasına yönelik mevzuat çalışması yapıldığını kaydeden Çelik, “Hak kazanma koşulları uzun süredir işsiz olanlar, işsizlik riskiyle en fazla karşı karşıya kalanlar dikkate alınarak belirlenecek” yorumunu yaptı. Bakan Çelik, mevcut işsizlik ödeneği şartını sağlamasına karşın ödenek başvurusunda bulunmayanların tespit edileceğini söyledi.

İSTİHDAMDA YOKSULA ÖNCELİK

Hükümetin büyük önem verdiği toplum yararına çalışma programı, işsizlere istihdam umudu oldu. Programdan yararlananların sayısı önceki yıla oranla ikiye katlandı. Bakan Çelik, geçen yıl 210 bin kişinin bu programlardan yararlandığını söyledi. Çelik, “Hiçbir geliri olmayan, sosyal yardım almayan ve işsiz olan kitleleri hedef alan program, binlerce kişiye ekmek kapısı oldu. Primleri İŞKUR yatırıyor. Programın süresi en fazla 9 ay olabiliyor” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI