Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

“İşsizliğe çözüm için girişimcilik desteklenmeli”

“İşsizliğe çözüm için girişimcilik desteklenmeli”
18 Haziran 2015 11:44
A+
A-

tugiad-baskani-cuhacijpg

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı işsizlik rakamlarına göre, geçtiğimiz yılın Mart ayına nazaran yaşanan gerileme,istihdam cephesindeki daralmaya işaret ederken konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye Genç İşadamları Derneği, işsizliğin önüne geçebilmek için girişimciliğin teşvik edilmesi çağrısında bulundu.

800’den fazla üyesiyle Türkiye ekonomisine katkıda bulunan Türkiye Genç İşadamları Derneği olarak Türkiye’de girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasına yönelik projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, Türkiye’de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik adımlar atılmasıyla istihdamın yükselen bir grafik sergileyebileceğini ifade etti. Çuhacı, konuya ilişkin  şu açıklamada bulundu.

“Türkiye’de girişimcilik kavramı henüz kendini kabul ettirmeye başladı. Ekonomisinin yüzde 99’u KOBİ’lerden oluşan bir Türkiye için, girişimci kültürünün daha çok yaygınlaştırılması gerekiyor. Bunun için hem kamuya, hem özel sektöre hem de bizim gibi sivil toplum kanadına çok iş düşüyor. Biz iş dünyasının temsilcilerinden biri olan TÜGİAD olarak, bu konuya ciddi bir şekilde eğiliyoruz.”

Tekstil, Gıda, inşaat, otomotiv yedek parça başta olmak üzere 60’tan fazla sektörde yer alan iş dünyasını temsil eden bir dernek olarak girişimciliğin gelişimine yönelik çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Çuhacı, Türkiye’nin G20 2015 Dönem Başkanı olarak bu sene G20 liderlerinin toplantısına ev sahipliği yapacak olmasının bu yönde önemli bir platform yarattığını söyledi.

Uluslar arası genç girişimciler zirve yapacak

TÜGİAD olarak Türkiye’nin G20 Dönem Başkanlığını destekleyen adımlar attıklarını belirten Çuhacı, şunları söyledi:

“G20 Siyasi Liderler Zirvesi öncesinde Eylül ayında TÜGİAD tarafından, Türkiye’de ilk kez, 3 gün sürecek G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi gerçekleşecek. Bu zirve, ortaya koyacağı sonuç bildirgesiyle, G20 dönem toplantısına girişimciler adına katkı sağlayacak.2010’dan beri her sene dönem başkanı olan ülkede düzenlenen Genç Girişimciler İttifakı Zirvesine G20 ülkelerini temsilen yüzlerce yabancı girişimci katılacak. Bu zirve aracılığıyla ilk kez katılımcı profili Avrupa’yı aşarak Türk Cumhuriyetleri ve Afrika ülkelerine de ulaşacak. Kurumumuzun girişimiyle düzenlenen bu zirvenin amacı G20 liderlerinin katılımıyla ülkeler arası genç girişimcilerin işbirliğinin artmasını ve girişimciliğin yaygınlaşmasını sağlamak. “

Girişimcilik konusu masaya yatırılacak

“Zirve aracılığıyla, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için gerekenleri masaya yatıracağız. Girişimciler için mevzuat ve sistemin kolaylaştırılması, gereken teşvik ve destekler, genç istihdamı ve işsizliğin ilacı olarak girişimcilik, konuları tartışılarak çözüm önerileri aranacak. Zirve aracılığıyla Türkiye’de inovasyon, teknoloji, yatırım ve sermayeye erişim, eğitim, kurumlar arası koordinasyon ve destek, fon kaynakları, vergi ve ticari mevzuat, girişimcilik kültürü, ticaret, küresel ekonomi ile reel sektör ile KOBİ destek programları gibi konular da kamuoyu yaratmayı hedefliyoruz”

 “Girişimcilik kültürü benimsenmeli”

Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal gelişimi için genç girişimcileri önemsediklerini vurgulayan Çuhacı, ulusal ve uluslararası gelişmeler paralelinde Türkiye ekonomisinin gelişiminin girişimciliği destekleyerek bu kültürün benimsenmesiyle hızlanacağını ifade etti.

İşsizlikle mücadelenin en büyük aktörü

Türkiye’de KOBİ’ler ve girişimciler olmak üzere reel sektörün tüm temsilcilerini dinamik ve etkin bir pozisyona yükseltmek için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Çuhacı, “Türkiye’nin kalkınması ve katma değer üretebilmesi için işsizlik sorunuyla mücadele etmemiz gerekiyor. Bu mücadelenin en büyük aktörü ise girişimcilerimiz olacak” dedi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI