Dolar 32,3535
Euro 35,1812
Altın 2.324,98
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İSO Geleceğin Sanayicisi Ödülü’nü Vivosens Biyosensör kazandı

İSO Geleceğin Sanayicisi Ödülü’nü Vivosens Biyosensör kazandı
19 Kasım 2015 11:22
A+
A-

VivosensEkibi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İTÜ ARI Teknokent arasında teknoloji tabanlı ve inovasyon odaklı girişimcileri desteklemek üzere gerçekleştirilen stratejik ortaklık ilk meyvesini verdi. Önceki gün düzenlenen İTÜ Çekirdek Big Bang 2015’in final etkinliğinde “İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü”nü, Vivosens Biyosensör projesi kazandı. Biyomühendis Miray Tayfun tarafından geliştirilen, tanı işlemini tamamen değiştirecek ve kolaylaştıracak bir biyosensör platformu olan proje, taşınabilir bir ölçüm cihazı ve hastalıklar için kitlerden oluşuyor.

Bu yılki teması “Geleceği Kaçırma” olan ve 20 finalistin yarıştığı İTÜ Çekirdek Big Bang 2015’te toplamda 200 bin TL para ödülü dağıtan İSO, Vivosens Biyosensör projesine 150 bin TL, TRD Biotek projesine ise 50 bin TL verdi. İSO, aynı zamanda nakit ödüller dışında İTÜ Çekirdek Big Bang’de yarışan 20 finalist projeye “İSO Koza” çatısı altında 300 bin TL eğitim desteği vererek üretime odaklanmalarını sağlayacak.

“İSO Geleceğin Sanayicisi Ödülü” kazanan Vivosens Biyosensör, yarışmada 11 kurum tarafından dağıtılan ödüllerin toplamında da 260 bin TL ile en çok nakit para ödülünü kazanarak İTÜ Çekirdek Big Bang yarışmasının da birincisi oldu.

“Türkiye adına ümitlendiğimiz bir gün”

Önceki gece düzenlenen İTÜ Çekirdek Big Bang ödül töreninde konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran, “Bugün ülkemiz adına ümitlendiğimiz çok güzel bir gün. İSO olarak vasatlık ve kültürün dönüşümü üzerine iki sanayi kongresi gerçekleştirdik. Türkiye maalesef her alanda ortada yer alan bir ülke. Ülke olarak vasatlığı aşmak; içinde bulunduğumuz bu durumu yenmekle olacak. Bu etkinlik, vasatlığı aşma  yolunda bizleri ümitlendirdi” diye konuştu.

İTÜ Çekirdek’in bu yolculukta İSO’nun ana paydaşlarından biri olacağını vurgulayan Dalgakıran, “Kararlılıkla yola devam edenler başarılıdır. Biz de bundan sonra artan etkiyle bu projenin bir parçası olacağız. İSO olarak İTÜ Çekirdek Big Bang’de sadece nakdi ödül vermiyoruz. Aynı zamanda tüm finalist projelere girişim yolculuklarında hukuki, mentorluk, eğitim anlamında 300 bin liralık destek vereceğiz” diye konuştu.

Tanı işlemini laboratuvardan bağımsız gerçekleştirecek

İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü’nü kazanan Vivosens Biyosensör projesinin ekip kurucusu ve biyomühendis Miray Tayfun, “Tanı işlemini tamamen değiştirecek ve kolaylaştıracak bir biyosensör platformu olan projemiz, taşınabilir bir ölçüm cihazı ve hastalıklar için kitlerden oluşuyor. Çalışma, dünyanın neresinde olursanız olun tanı işlemini laboratuvardan bağımsız olarak gerçekleştirmemize olanak sağlayacak. Belki de Vivosens sayesinde 2020 yılında her sabah bir damla kan ile kendi kendimize küçük bir chek-up yapabileceğiz” dedi.

İSO tarafından ödül almaya hak kazanan TRD Biotek projesinin ekip kurucusu Doç. Dr. Özge Çelik de “Anadolu mutfağında özel bir yeri olan sarımsağın tohumluk maliyeti ve patojenleri ile etkin mücadelede yaşanan sorunlardan dolayı üretimde zaman zaman önemli problemler ile karşılaşmaktayız. Projede hedeflenen sentetik tohum üretimi ile sarımsak üreticisinin geçim kaynağının iyileştirilmesi, patojen yönünden problemsiz ve tohumluk ihtiyacını karşılayan boyutta klonal sarımsak üretimi gerçekleştirilecek” dedi.

İSO ve İTÜ, inovasyon odaklı girişimcileri destekliyor

İSO ve İTÜ ARI Teknokent, gerçekleştirdiği stratejik ortaklık ile Türkiye’de üniversite-sanayi işbirliği açısından bir ilke öncülük ediyor. Türkiye’nin en önemli girişimcilik destek projelerinden İTÜ Çekirdek çatısı altında hayata geçen işbirliği ile yolunu bulmaya çalışan genç girişimcilere sanayicilerden oluşan bir antrenörler takımı fener tutacak.

İTÜ Çekirdek’te her yaştan ticarileştirilebilir bir teknoloji fikri ya da projesi olan tüm girişimciler destekleniyor. İTÜ Çekirdek’te girişimciler, bir yıllığına “ön kuluçka” adı verilen sürece kabul ediliyor. Girişimciler, profesyonellerden ve akademisyenlerden iş planı hazırlama, pazarlama, sunum gibi toplamda 150 saat süren hızlandırma eğitimleri aldıktan sonra İTÜ Çekirdek Big Bang yarışmasına katılmaya hak kazanıyor. İSO ile İTÜ ARI Teknokent arasındaki işbirliği kapsamında İTÜ Çekirdek Big Bang girişimci başvurularının değerlendirilmesi sürecinde İSO üyesi sanayiciler jüri üyesi olarak yer aldı.

İSO KOZA’da yaratıcı fikirler üretime hazır hale gelecek

İSO, İTÜ Çekirdek Big Bang finalini takiben, yaratıcı fikirlere sahip olan genç girişimcilerle sanayiciler arasında adeta bir köprü vazifesi görecek. İTÜ Çekirdek’te bir yıl boyunca yer almaya hak kazanan diğer girişimciler, “İSO KOZA” adındaki hızlandırma programına tabi tutulacak. Böylelikle yaratıcı fikirler,  üretim kültürü ve bilinci eşliğinde üretici sanayicilerle buluşacak. Girişimci – sanayici eşleşmeleri ile sanayiye yönelik olarak çalışan girişimciler üretim ve fabrika ortamını tecrübe edecek ve yaratıcı fikirlerin hayata geçmesine imkan sağlanacak.

 

REKLAM ALANI