Dolar 32,5996
Euro 34,7963
Altın 2.506,02
BİST 9.479,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlülere hibe

İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlülere hibe
13 Ekim 2016 11:16
A+
A-

is-kur

Engelli ve eski hükümlüleri istihdam etmeyen işverenlerden tahsil ettiği idari para cezalarını, girişimci engelli ile eski hükümlülerin iş kurması için hibe eden İŞKUR, bugüne kadar kabul gören 118 proje için 5 milyon TL tahsis etti.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), engelli ve eski hükümlüleri istihdam etmeyen işverenlerden tahsil ettiği idari para cezalarını, girişimci engelli ile eski hükümlülerin iş kurması için hibe etmeye devam ediyor.

İŞKUR’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İŞKUR başkanlığında, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Çalışma Genel Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ile Türkiye Sakatlar Konfederasyonu üyelerinden oluşan komisyon, 118 projeye onay verdi. Projelerin uygulanması için yaklaşık 5 milyon TL kaynak ayrıldı.

Açıklamada Denetimli Serbestlik ve Koruma Kurullarının işbirliğiyle hazırlanan projeler karşılığında eski hükümlülere, kendi işini kurmaları için brüt asgari ücretin 10 katına kadar hibe desteği verildiği belirtilirken, işinin patronu olmak isteyen engellilere ise kabul edilen projeye 36 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlandığı kaydedildi. Bu kapsamda, iş kurma sürecinde gerekli masraflar için 2 bin, bir yıl boyunca işletme giderleri karşılaması için 4 bin, gerekli araç-gereç, donanım ve makine temini için de en fazla 30 bin TL tahsis edildiği vurgulandı.

Açıklamada, 2014’te başlayan hibe desteğinden bugüne kadar 592 projenin yararlandığı ifade edildi.

Öte yandan hibe desteği almak isteyen engelli ve eski hükümlülerin İŞKUR’un internet sitesinde yayınlanan “2017/1. dönem başvuru rehberi ve formunu” ile hazırladıkları projelerini 9 Aralık’a kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine elden teslim etmeleri gerektiği belirtildi.

REKLAM ALANI