Dolar 32,5176
Euro 34,7276
Altın 2.489,33
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

İşin liderlerinden gençlere ‘içeriden’ tüyolar

İşin liderlerinden gençlere ‘içeriden’ tüyolar
18 Nisan 2019 11:16 | Son Güncellenme: 18 Nisan 2019 11:17
A+
A-

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren BİLGİ İşletme Kulubü, öğrencileri sektörün önde gelen isimleriyle bir araya getirmek amacıyla “Business Insider” etkinliğini düzenledi. santral istanbul Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte ulusal ve uluslararası markaların üst düzey yöneticileri bilgi, birikim ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi bünyesindeki BİLGİ İşletme Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte, iş hayatında başarılı olmak için gereken niteliklerin yanı sıra izlenmesi gereken yollar da öğrencilere aktarıldı. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Hadi Karasu mevki sahibi ya da zengin olmanın kestirme bir yolu olmadığını belirterek başarının tutku, saygı, sebat ve azimden geçtiğine vurgu yaptı. Karasu; “Yükselmenin iki yolu vardır. Biri üstten çekimle biri de alttan itişle mümkün olur. Genelde çalışanlar üstlerine iyi görünmek ister ama sağlıklı bir yükselmenin yolu altınızda çalışan insanların size inanıp, sizi omuzlayıp yükseltmesinden geçer. Rekabet içinde olmak, gelişimin bir parçası olmayı da beraberinde getirir. Rakip markalar hep yan yana mağazalar açar çünkü çarşı uzadıkça bereket artar” dedi.

“İşin sırrı farklı yetkinliklere sahip olmak”

Geleceğin iş insanlarına tavsiyelerde bulunan McDonald’s Türkiye Operasyon Direktörü Feliks Boynuinceoğlu ise şirketlerin kurum kültürünün iyi incelenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Boynuinceoğlu; “Eskiden ekmek aslanın ağzındaydı, artık aslan bile ekmeği bulmakta zorlanır hale geldi. Bu yeni düzende yer alabilmek için esnek olmak, çeşitli yetkinliklere sahip olmak ve iyi bağlantılar kurmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte söz alan Information Technology for European Advancement (ITEA) Başkanı Zeynep Sarılar da yabancı dilin önemine vurgu yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Yurtdışı deneyimi kişinin kendine yapabileceği en büyük yatırımlardan biridir. Hedeflerinizi daha net koymanızı sağlamakla birlikte yabancı dilinizi geliştirir ve sizleri özgüven sahibi bireyler haline getirir.” Farklı alanları iyi gözlemlemek gerektiğini de belirten Sarılar, “Dünyanın en iyi işini de üretseniz, pazarlayamazsanız bir hiç demektir” dedi.

“Müşteri odaklı hizmet olmazsa olmaz”

Etkinlikte MediaMarkt Saturn Türkiye ve Yunanisyan CEO’su Yenal Gökyıldırım da söz aldı. Rekabet ortamında büyüme stratejileri üzerine bir sunum yapan Gökyıldırım; “Artık analog dünyadan dijital dünyaya geçiş sürecimiz neredeyse tamamlandı. Müşteriler artık ürünlerini dilediği gibi incelemek, ödemesini yapmak ve farklı lokasyonlardan teslim almak istiyor. Dolayısıyla sektör farketmeksizin tüm şirketler planlamalarını doğru yapmak zorunda. Müşteri odaklı hareket etmek sektörün olmazsa olmazı konumunda” dedi.

Business Insider etkinliğinin son konuşmasını ise Morhipo CFO’su Cem Yaşar Özey yaptı. İş yaşamında en önemli noktanın saygınlık kazanmak olduğunu belirten Özey, “Saygınlık kazanmanın yolu ise uzmanlaşmaktan geçiyor. Bu sayede içinde bulunduğunuz şartları daha net gözlemlersiniz. İddialı, özgüvenli, planlı ve hedef odaklı bir birey haline gelerek önce çevrenizi daha sonra da şirketinizi geliştirebilirsiniz” dedi.

REKLAM ALANI