Dolar 32,3451
Euro 35,1132
Altın 2.307,40
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Isı yalıtımı ile faturalar yüzde 50 azalıyor

Isı yalıtımı ile faturalar yüzde 50 azalıyor
21 Mart 2014 07:44
A+
A-

Dyo-KlimathermKışın ısınmak için doğal gaz faturası, yazın serinlemek için elektrik faturası el yakıyor. Isı yalıtımı olmayan bir binada yaşayanlar doğalgaz ve elektrik faturalarına yalıtımlı bir binada oturanlara göre neredeyse iki kat fazla para ödüyor. Cebimizi yakan faturalar, ülke ekonomisine de darbe vuruyor. Dış ticaret açığında en büyük kalemi oluşturan enerjiyi verimli kullanamadığımız için her yıl 10 milyar dolar binalarımızdan havaya uçup gidiyor.

Isı yalıtımı ile bu tabloyu tersine çevirmek, aile ve ülke bütçesi kadar, çevreyi de korumak elimizde. Ülkemizde enerjinin yüzde 34’ü konutlarda kullanılıyor. Bu enerjinin yüzde 85’ini ise evlerimizi ısıtmak ve soğutmak için harcıyoruz. Aydınlatma ve elektrikli ev aletleri için tükettiğimiz enerjinin oranı sadece yüzde 15. Enerji tasarrufunda ilk adımı, ısıtma ve soğutma için kullandığımız enerjiyi azaltarak atmak gerektiğini rakamlar ortaya koyuyor. Yeni yapıların yanı sıra mevcut binalarda da 2017 yılına kadar yaptırılması zorunlu bir uygulama olmasına karşın, Türkiye’de halen 19 milyon konutun yüzde 90’ında ısı yalıtımı yok.

Boşa harcanmış doğal gaz ve elektrik ile hem cebimiz hem geleceğimiz yanmasın istiyorsak, bir an önce harekete geçmek ve ısı yalıtımı yaptırmak gerekiyor. Doğru malzeme seçimi ve uygulama ile faturaları yüzde 50’ye yakın azaltmak mümkün. Isı yalıtımında önemli bir diğer nokta ise uygulama öncesi ve sonrasında güvenebileceğiniz bir marka tercihi yapmak. Isı yalıtımında Klimatherm markası ile hizmet veren DYO, boya sektöründeki uzmanlık ve deneyimini bu alana da taşımış durumda.

Türkiye çapındaki yaygın bayi ağı ile hizmet veren Dyo Klimatherm uzmanları, termal kameralar ile binanızdaki ısı kayıplarını belirleyerek en uygun malzemeyi seçmenizi sağlıyor.  Dyo Proje Renklendirme hizmeti ile binanın ısı yalıtımı sonrası nasıl bir görünüme sahip olacağını da önceden görme şansına sahipsiniz. Isı yalıtımında malzeme seçimi kadar uygulamanın da emin ellerde yapılması önemli. İZODER İKOS Sertifikasını ilk alan markalardan olan Dyo Klimatherm, doğru uygulamayı 24 ay boyunca sigortalarken, uygulama sonrasında da malzemeye 5 yıla kadar garanti imkânı sunuyor.

Dyo Klimatherm Isı Yalıtım Sistemleri’nde kullanılan dış cephe boyaları, inovatif özellikleri ve ileri teknolojileri sayesinde yağmur, kar gibi hava koşullarının olumsuz etkisine karşı binaları koruyor, ömürlerini uzatıyor.

Isı yalıtımında alternatif çok ancak karar verirken; kalitesinden emin olacağınız, sertifikalı, uygulama öncesi ve sonrasında yanınızda olacak markanın tercih edilmesi, uygulamanın verimliliği ve geleceği açısından önem taşıyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI