Dolar 32,3148
Euro 35,1033
Altın 2.293,10
BİST 9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İş Girişim’den İlk Yarı Yılda Rekor Kâr

İş Girişim’den İlk Yarı Yılda Rekor Kâr
30 Ağustos 2012 07:58
A+
A-

İş Girişim Sermayesi’nin 2012 altı aylık dönem net kârı 28,2 milyon TL’ye ulaştı. Bu rakam aynı zamanda İş Girişim’in bugüne kadar sağladığı en yüksek altı aylık kâr oldu.

İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen: “2011 yılı sonunda 42 milyon TL ile bugüne dek en yüksek kârımızı elde ettik. 2012’nin ilk yarısında başarımızı istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Yılın ilk yarısındaki 28,2 milyon TL’lik net kârımız, ilk altı ay için yeni rekorumuz oldu. Öte yandan, yatırımcılarımıza İMKB temettü verimi ortalamasının 5 katına yaklaşan oranda temettü dağıttık. Yatırımcılarımız ve ülke ekonomisi için değer üretmek, bizi daha iyisi için motive ediyor.”

Bir İş Bankası Grubu kuruluşu olarak 2000 yılında kurulan ve 2002 yılında faaliyetlerine başlayan İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş Girişim), bugüne dek elde ettiği en başarılı yarı yıl sonucuna imza attı.

İş Girişim Genel Müdürü Murat Özgen, 2012 yılının ilk altı ayı net konsolide sonuçlarına göre, 2011 yılı sonunda 42 milyon TL olan net karın, 2012 yılı ilk altı ayında 28,2 milyon TL olarak gerçekleştiğini dile getirdi.

Murat Özgen, 30 Haziran 2012 tarihi itibariyle ise portföy tablosu net aktif değerinin ödenen 12 milyon 600 bin TL nakit temettü sonrasında yıllık bazda %16 artarak 184 milyon 785 bin TL’ye yükseldiğini açıkladı.

İMKB Ortalamasının 5 katına Yaklaşan Temettü Verimi

Murat Özgen, İş Girişim Sermayesi’nin 11 Mayıs 2012 tarihinde 12 milyon 600 bin TL nakit temettü dağıtarak yatırımcılarına % 9,5 oranında temettü verimi sağladığını belirterek bu oranın Haziran 2012 sonu itibariyle İMKB’de işlem gören şirketlerin ortalama temettü verimi olan % 2,0’nin bir hayli üzerinde gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Özgen: “2011 yılı sonunda 42 milyon TL ile bugüne dek en yüksek karımızı elde ettik. 2012’nin ilk yarısında başarımızı istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Yılın ilk yarısındaki 28,2 milyon TL’lik net kârımız, ilk altı ay için yeni rekorumuz olmuştur. Kâr grafiğimizin, yatırımcılarımıza, ortak olduğumuz şirketlere ve ülke ekonomisine yüksek verimli katkı olarak döndüğünü bilmek, bizleri daha iyisi için motive ediyor” dedi.

Çıkışlardan Elde Edilen Getiri, Yükselen Pazarlar Dünya Ortalamasının Yüzde 87 Üzerinde

Özgen şöyle konuştu: “Bugüne dek gerçekleştirmiş olduğumuz 8 çıkıştan da kar elde ettik. ABD Doları bazında elde edilen ortalama yıllık bileşik getirimiz yüzde 22,6 seviyesinde. Dünya girişim sermayesi sektörü verilerinde, Türkiye’nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan piyasalarda, ABD Doları bazında gerçekleşen yıllık bileşik getirisi, ortalama yüzde 12,1 düzeyindedir. Biz bu ortalamanın yüzde 87 yukarısında bulunuyoruz.”

Rakiplerin 2 Katı Çıkış Performansı

Toplam işlem sayısı açısından sektör lideri olduklarını belirten Murat Özgen, yatırım yapılan 13 şirketten 8 tanesinde başarılı çıkış gerçekleştirildiğini ve 5 şirketin ise henüz portföylerinde olduğunu dile getirdi. Özgen, yatırımlardan yapılan çıkış âdetinin en yakın rakiplerinin 2 katı seviyesinde olduğunun da altını çizdi.

ODE Yalıtım Başarısı

İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen, satış geliri ve net kârlarında sağlamış oldukları artışın temel nedeninin, 2012 yılı Mart ayı içerisinde, ODE Yalıtım’da gerçekleştirilen pay satışının olduğunun altını çizdi. Özgen, bu satıştan elde edilen kârın İş Girişim’in 6 aylık dönemde elde ettiği net kârın yüzde 44 ’ünü oluşturduğunu söyledi.

Yeni Yatırımlar ve Mevcut Yatırımlardan Çıkış

Haziran ayı sonu itibariyle 125 milyon TL nakit pozisyona sahip olduklarını söyleyen Özgen, büyüme potansiyeli gösteren sektörlerde yeni yatırımlar gerçekleştirmeyi hedeflediklerini, bu kapsamda 23.900.000 TL tutarında yatırım yaparak Toksöz Spor Malzemeleri Ticaret A.Ş.’nin %51 oranında payının satın alınması için 27 Haziran 2012 tarihinde bir sözleşme imzaladıklarını belirtti. Murat Özgen, işlemin gerçekleşmesi için gerekli Rekabet Kurulu izninin alındığını ve pay iktisabının yapılmasının söz konusu sözleşmedeki ön şartların tamamlanmasına bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan Murat Özgen Havaş yatırımından çıkış için görüşmelere başlandığını ve İş Girişim portföyündeki diğer iştiraklerle ilgili de çıkış olanaklarının piyasa şartları doğrultusunda değerlendirileceğini ifade etti.

REKLAM ALANI