Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

İş dünyası darbe girişimini kınadı

İş dünyası darbe girişimini kınadı
16 Temmuz 2016 11:59
A+
A-

kopru1
İstanbul ve Ankara’da yapılan darbe girişimine iş dünyası tepki gösterdi. Kabul edilemez bir girişim olduğunu belirten iş adamları ve kuruluşlar darbe girişimini kınadı.

İSO Meclis Başkanı ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay yaptığı yazılı açıklamada, seçilmiş yönetime karşı yapılan darbe girişimini, “millete ve demokrasiye karşı yapılmış ve asla kabul edilemez” olarak niteledi.

Okyay, “Türkiye, demokratik bir hukuk devletidir. Ülkeye büyük acılar veren, her anlamda telafi edilemez kayıplara yol açan darbeler, tarih sayfalarında yerini almıştır. 95 yılda elde ettiğimiz kazanımları bir kez daha akamete uğratmaya tahammülümüz yoktur. Demokrasinin, Türkiye’nin seçilmiş hükümetinin ve milli iradenin yanındayız. Bu akıl tutulmasının bir an evvel bitmesini ve sorumluların adaletin önüne çıkartılmasını diliyoruz. Gün, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkma günüdür.” değerlendirmesinde bulundu.

TPF: “Devletimizin, milletimizin, demokrasimizin yanındayız”

Türkiye Perakendeciler Federasyonu’ndan (TPF) yapılan yazılı açıklamada demokrasiye yapılan her türlü müdahalenin kabul edilemez olduğunu bildirildi. Açıklamada, “Türkiye Perakendeciler Federasyonu olarak devletimizin, milletimizin, demokrasimizin yanındayız. Demokrasiye yapılan her türlü müdahaleyi kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı yapılan bu girişimin karşısındayız.” denildi.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği YASED’den yapılan açıklamada da demokrasiye yönelik her türlü müdahalenin karşısında oldukları belirtilerek, “Seçmenlerin hür iradesiyle seçilmiş meşru hükümete ve anayasal kurumlara karşı girişilen bu hareketin bir an önce sona ermesini ümit ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

“Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkıyoruz”

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç yaptığı yazılı açıklamada, seçilmiş hükümete ve demokrasiye yönelik askeri hiçbir girişimin, güç yoluyla meşru idareyi devirmeye yönelik hiçbir tutumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Özgenç açıklamasında, “Biz KOBİDER olarak bu gayri meşru girişime karşı olduğumuzu özellikle belirtiriz. Her zaman sivil iradenin yanındayız. Zira milli iradeye karşı yapılacak her hareket adı ne olursa olsun demokrasi dışı ve hukuk dışı bir harekettir ve bir nevi terör olayıdır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin darbelerden çok çektiğini belirten Özgenç, şunları kaydetti:

“Aynı sıkıntıların 2016 Türkiye’sinde yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkıyor, inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz. Türkiye’de yaşanan darbe girişimine karşı ortak tavır sergileyen siyasi partiler demokrasinin yanında olduklarını göstermiştir. Aynı şekilde sivil toplum kuruluşlarının da ortak tavır sergilemelerini bekliyoruz. Seçilmiş hükümete ve siyasete yönelik askeri hiçbir girişim, güç yoluyla meşru idareyi devirmeye yönelik hiçbir tutum kabul edilemez.Türkiye’ye bu karanlık tabloyu yaşatanlar, Türk milletinin emanet ettiği silahları sahiplerine doğrultanlar, uçaklar ile alçak uçuş yaparak halkı korkutanlar, polisimize saldırıda bulunanlar yaptıklarının bedelini tarih önünde öderler.”

Özgenç ,TSK içinde vatanını seven askerlerin anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddedip demokratik hukuk devletine bağlı olduklarını beyan etmelerinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TSK içindeki bir grup asker tarafından demokrasiye karşı yapılan darbe girişimi karşısında durulabilecek en dik duruşunu sergilediğini belirten Özgenç, bu duruşun takdire şayan olduğunu belirtti.

REKLAM ALANI