Dolar 32,5861
Euro 34,8450
Altın 2.418,27
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

İş Dünyası Brezilya’da Yeni İşbirliklerini Değerlendirecek

İş Dünyası Brezilya’da Yeni İşbirliklerini Değerlendirecek
30 Ekim 2017 10:37
A+
A-

İhracatta yeni pazarlara yönelen Türkiyeli iş adamları rotayı Brezilya’ya çevirdi. Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası temsilcilerinin oluşturduğu Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Brezilya İş Konseyi, Brezilya’nın önde gelen kamu ve özel kurum temsilcileri ve iş adamlarıyla yatırım ve işbirliği fırsatlarını görüşmek üzere Sao Paulo’ya gidiyor. Konsey Başkanı Demir Şarman, dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında 7. sırada yer alan Brezilya’da 200 milyar dolarlık yatırım fırsatı olduğuna dikkat çekiyor.

Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası temsilcilerinin oluşturduğu Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Brezilya İş Konseyi ve FIESP (Sao Paulo Eyaleti Sanayiciler Federasyonu) işbirliğiyle düzenlenecek Türkiye-Brezilya İş Konseyi Ortak Yıllık Konferansı’na katılmak üzere Brezilya’ya gidiyor. 9 Kasım’da Brezilya’nın Sao Paulo kentinde gerçekleştirilecek olan konferansa hem Brezilya hem de Türk iş dünyasından yoğun katılım bekleniyor. Konferansta, Türkiye-Brezilya arasındaki arasındaki karşılıklı iş ve yatırım fırsatları değerlendirilecek.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Türkiye-Brezilya İş Konseyi Başkanı Demir Şarman, “Brezilya, aramızda uzak olarak nitelendirilebilecek mesafeye rağmen çok değerli bir iş ortağı olarak Türk ihracatına yeni bir ivme katacak ülkelerden biri. Özellikle turizm, inşaat ve yapı malzemeleri olmak üzere otomotivden gıdaya pek çok sektörde Türk iş dünyası için büyük fırsatlar sağlayan Brezilya, dünyanın da en büyük 7. ekonomisi olarak dikkat çekiyor. Türkiye ile Brezilya arasındaki ticaret, Brezilya lehine seyrediyor. Brezilya’nın Türkiye’ye ihracatı 2016 yılında 1.78 milyar dolar iken, Türkiye’nin Brezilya’ya ihracatı sadece 334 milyon dolar olarak gerçekleşmiş. Bu durumu Türkiye lehine de çevirmek ve aramızdaki uzaklığı daha yakın kılmak adına karşılıklı görüşmeler yapacağız. Yeni pazarlara açılmak ve küresel rekabette daha çok söz sahibi olmak isteyen bu iki ülkenin işbirliği ile çok güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum.”

Brezilyalı Cutrale Grubu Türkiye’nin En Büyük Meyve Şirketine Ortak

Demir Şarman’ın Genel Müdür olarak görev yaptığı Anadolu Etap, Türkiye’nin en büyük meyve şirketi. Anadolu Grubu’nun Özgörkey Holding ve Brezilyalı Cutrale Grubu işbirliğiyle faaliyete geçirdiği Anadolu Etap, Türkiye’de büyümeye devam ediyor. 2010 yılında faaliyetlerine başlayan şirket, 7 yıl içinde üçüncü meyve suyu fabrikasını da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı açılışla hizmete soktu. Türkiye’de yatırımları 350 milyon dolara ulaşan Anadolu Etap, işlediği meyvenin %50’sini başta Avrupa olmak üzere ABD, Latin Amerika ve Japonya’ya ihraç ederek uluslararası pazarlarda yerini alıyor. Kalan %50’lik meyve miktarı da Türkiye’deki meyve suyu pazarının ihtiyaçlarını karşılıyor.

REKLAM ALANI