Dolar 32,3391
Euro 35,1222
Altın 2.236,22
BİST 8.731,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

İş Bankası’nın aktif büyüklüğü 526 milyar TL’ye ulaştı

İş Bankası’nın aktif büyüklüğü 526 milyar TL’ye ulaştı
07 Kasım 2019 10:49
A+
A-

Türkiye İş Bankası, konsolide aktif büyüklüğünü Eylül 2019 itibarıyla 526,3 milyar TL’ye yükselterek “Türkiye’nin en büyük özel bankası” konumunu sürdürdü.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 9 aylık finansal sonuçlara ilişkin yaptığı değerlendirmede “Kaynaklarımızı ve yaklaşık bir asırlık tecrübemizi ülke ekonomisinin istikrarı için kullanmaya devam ettik. Bankamızın konsolide bazda ekonomiye sağladığı toplam destek, 305,8 milyar TL’si nakdi kredi, 90,3 milyar TL’si gayrinakdi kredi olmak üzere, Eylül 2019 itibarıyla 396,1 milyar TL düzeyinde gerçekleşti” dedi.

Banka, Eylül 2019 itibarıyla konsolide mevduat hacmini yıl sonuna göre %8,4 artırarak 269,9 milyar TL seviyesine çıkardı ve mevduatta özel bankalar arasındaki liderliğini sürdürdü. Etkin kaynak yönetimi yaklaşımı çerçevesinde, mevduat dışı fon kaynaklarından da faydalanan İş Bankası, 2019’un ilk 9 ayında, 1,2 milyar TL’si sermaye hesaplamasına dâhil edilebilir nitelikte olmak üzere, yurt içi piyasalarda 12 milyar TL tutarında menkul kıymet ihraç etti.

Yılın ilk 9 ayında konsolide bazda 4,5 milyar TL net kâr elde eden Banka özkaynak büyüklüğünü konsolide bazda bir önceki yıl sonuna göre %10,1 oranında artırarak Eylül 2019 itibarıyla 61,2 milyar TL seviyesine çıkardı. İş Bankası’nın sermaye yeterliliği oranı %17,8 seviyesine yükseldi.

İş Bankası teknolojik yenilikler ve dijitalleşme çalışmaları ile de öncü konumunu sürdürüyor. Banka, kişisel bankacılık asistanı Maxi’den Workup Girişimcilik Programı’na ve Maxis Girişim Sermayesi Şirketi’ne, Silikon Vadisi’ndeki iştirakinden Çin’deki ve Kıbrıs’taki inovasyon merkezlerine ve şubeleri de kapsayan dijital dönüşüm çalışmalarına kadar farklı alanlardaki yatırımlarının katkısıyla müşterilerine sunduğu hizmet yelpazesini genişletiyor. Banka, bu dönemde tüzel kişi firma müşterilerine, farklı bankalardaki hesap hareketlerini İşCep üzerinden takip etme imkanı veren ve “açık bankacılık” alanında Türkiye’de gerçekleştirilen en önemli adımlardan biri olan TekCep hizmetini sundu.

Adnan Bali, “Türkiye İş Bankası, reel kesimi ve hane halkını desteklemeye, bankacılık sektörüne öncülük etmeye, bugüne kadar olduğu gibi sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme stratejilerinden taviz vermeden devam edecektir” dedi.

REKLAM ALANI