Dolar 32,5767
Euro 35,0077
Altın 2.426,74
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

İnsana Saygılı Firmalar Ödüllendirildi

İnsana Saygılı Firmalar Ödüllendirildi
13 Şubat 2014 08:23
A+
A-

insana_saygi_odulleri_3

 Kariyer.net 13. İnsana Saygı Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. İstanbul’da Kuveyt Türk Katılım Bankası ve DenizBank; Anadolu’da ise Desmer İletişim ve SunExpress firmaları 2013’ün en çok istihdam yaratan şirketleri oldu. En çok başvuru alan firmalar ise İstanbul’da Vatan Bilgisayar ve Yapı ve Kredi Bankası; Anadolu’da ise Rönesans Holding ve Vestel Elektronik şeklinde sıralandı. LC Waikiki, adaylar tarafından 2013’ün en beğenilen şirketi seçildi. En beğenilen iş ilanı ödülü ise Yapı ve Kredi Bankası’nın oldu.

Türkiye’nin en büyük insan kaynakları platformu Kariyer.net tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen İnsana Saygı Ödülleri Kariyer.net’in ana sponsorluğunda düzenlenen 2014 İnsan Kaynakları Zirvesi kapsamında 12 Şubat 2014, Çarşamba günü Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen törende sahipleri belli oldu. İnsan kaynakları alanındaki başarılı çalışmaları öne çıkarmak ve kamuoyu ile paylaşmak amacıyla bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Kariyer.net 13. İnsana Saygı Ödülleri kapsamında toplam 187 firma ödüle layık görüldü. Ödüller 10.000’in üzerinde başvuru alan ve bu başvuruların yüzde 99’undan fazlasını 21 gün içinde, adaya özel olarak yanıtlayan firmaların yanı sıra en çok istihdam yapan, en çok başvuru alan firmalara verildi. Ayrıca adayların oylamasıyla belirlenen “en beğenilen firma” ve “en beğenilen iş ilanı” ödülleri de sahiplerini buldu.

LC Waikiki, en beğenilen şirket oldu

İstanbul’da Kuveyt Türk Katılım Bankası ve DenizBank; Anadolu’da ise Desmer İletişim ve SunExpress firmaları Kariyer.net 13. İnsana Saygı Ödülleri kapsamında 2013 yılının En Çok İstihdam Yaratan Şirketleri ödülüne layık görüldü. 13. İnsana Saygı Ödülleri’nde En çok Başvuru Alan Firmalar kategorisinde İstanbul’da Vatan Bilgisayar ve Yapı ve Kredi Bankası; Anadolu’da ise Rönesans Holding ve Vestel Elektronik ödüle değer görüldü. LC Waikiki, İnsana Saygı Ödülleri’nde adaylar tarafından 2013 Yılının En Beğenilen Şirketi seçilirken; 2013 Yılın En Beğenilen İş İlanı Ödülü’nün sahibi Yapı ve Kredi Bankası oldu.

Başvuruların %22’si mobilden

Ödül töreninde konuşan Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, kariyer.net olarak her zaman kullanıcılara son teknolojiyle geliştirilen ürünleri sunmaya çalıştıklarını dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti: “Mobil uygulamalarımızla adaylarımız ilanları cepten takip edebiliyor, iş başvurularını daha kolay ve hızlı bir şekilde yaparak iş fırsatlarını anında değerlendirebiliyor.” Kariyer.net’teki mobil başvuru oranının bir yılda %22’ye yükseldiğini söyleyen Azoz, sosyal medyanın işe alım konusunda sağladığı katkılara da değindi. Azoz, Kariyer.net’in sadece iş ilanı yayınlamak için bir platform değil, iş arayanların başvurularını en hızlı ve etkin şekilde gerçekleştirmesini, işverenlerin de en doğru adaya en kısa sürede ulaşmasını sağlayan eksiksiz bir sistem niteliğinde olduğunu vurguladı.

Adayların seçimi

Kariyer.net üzerinden gerçekleştirilen oylamada adaylara İK süreçleri, markası ve iletişimi bakımından en beğendikleri firma soruluyor. Ayrıca, bir ön elemeden geçen tasarımlı iş ilanlarını da oylayan adaylar, içerik, görsellik ve yaratıcılık kriterlerini dikkate alıyor. Adayların seçimiyle verilen ödüllerle adaylar, işverenlere beğenilerini ileterek istihdam süreçlerinde söz sahibi oluyor.

Ödül alan firmalar duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi:

LC Waikiki: “Hem deneyimli profesyonellere hem de özellikle yeni mezunlara heyecan verici pek çok kariyer fırsatı sunmaktadır. Yayınlanan ilan ve içeriklerin, hedef gruba uygun olarak hazırlanmasına çok önem veriyoruz. LC Waikiki’nin 2023 vizyonu Avrupa’nın en başarılı hazır giyim perakende firmasından biri olmak. Yalnızca rakamsal anlamda büyümeyi değil, aynı zamanda müşteri ve çalışan memnuniyeti anlamında başarıyı kastediyoruz. Bu kapsamda işveren markası olmak bizim için çok daha önemli oldu.”

Desmer İletişim: “2011 yılı ile birlikte bu yıl ‘En Çok İstihdam Yaratan Firma’ ödülünü ikinci kez almış olacağız. 2013’te yaklaşık 1500 çalışana ulaştık. 2014’te de ailemize yeni arkadaşlarımızı ekleyerek büyüme devam etmeyi planlıyoruz. Şirketimizin temel amaçlarından olan bölgesel kalkınmaya destek olmak için çalışmaktan İnsan Kaynakları ekibi olarak gurur duyuyoruz.”

Vestel Elektronik: “Vestel markasının tanıtımı adına, Anadolu’da yürüttüğümüz faaliyetler sonucu bu ödülü almaya hak kazandığımızı düşünüyoruz. Türkiye’nin dört bir köşesinden başvurular almak bizim için son derece gurur verici.”

Yapı Kredi: “Bu yıl iki farklı özel ödüle layık görüldük. Yapı Kredi’nin kurumsal, güvenilir ve çalışanına değer veren marka imajı ile adayların tercih ettiği firmalar arasında yer almasının, geniş bir yelpazede dağılmış farklı profillerdeki pek çok adaya istihdam fırsatı yaratmasının başvuru sayımızı artırdığını düşünüyoruz. Hedef kitlemiz olan 3. sınıf öğrencilerinin dikkatini çekecek, marka imajımız ile uyumlu ve Heroes Club’ın temel prensiplerini yansıtan bir ilan tasarlamaya çalıştık. Ayrıca tasarımda yer alan 3 kahraman, Heroes Club programımızın temelini oluşturan Bankacılık, Sosyal Sorumluluk ve Kişisel Gelişim alanlarını eğlenceli ve yaratıcı bir imajla temsil etti. Heroes Club Programı’nın hitap ettiği üniversite gençliğinin ilan tasarımımızı yaratıcı, dinamik bulması ve ödüle layık görmesi  ise genç nesil tarafından algımızın pozitif yönde olması sebebiyle gerçekten mutluluk verici.”

 

REKLAM ALANI