Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

İnşaatlarda Ölümlerin Önüne Geçilebilecek Mi?

İnşaatlarda Ölümlerin Önüne Geçilebilecek Mi?
10 Mayıs 2016 11:56
A+
A-

Türkiye’de en fazla can kaybının yaşandığı inşaat sektöründe ölümlü iş kazalarının önüne geçilebilecek mi? Yine her yıl birçok çalışanın hayatını kaybettiği meslek hastalıkları nasıl önlenecek?

İşte bu sorulara cevap Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliği yaptığı 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’nın üçüncü gününde aranacak.

Sürdürülebilir iş sağlığı ve güvenliğinin dünya uygulamaları ile ele alındığı 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’nda çalışma hayatının önemli sorunları ve çözüm yöntemleri masaya yatırılıyor. Konferansın üçüncü gününde meslek hastalıkları, inşaat ve tarım sektöründe İSG, kentsel dönüşüm, acil durum planları, İSG’de teşvik yöntemleri gibi konular ele alınacak.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 8 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Konferans, 11 Mayıs Çarşamba günü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı törenle sona erecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliği yaptığı Konferansın üçüncü gününde Türkiye’de en fazla can kaybının yaşandığı inşaat sektöründe ölümlü iş kazalarının önüne geçilebilecek mi? Yine her yıl birçok çalışanın hayatını kaybettiği meslek hastalıkları “nasıl önlenecek” sorularının cevapları aranacak.

Meslek hastalıkları, inşaat ve tarım sektöründe İSG, kentsel dönüşüm, acil durum planları, İSG’de teşvik yöntemleri gibi konuların ele alınacağı Konferans’ın üçüncü gününde Uluslararası İş Müfettişleri Derneği Başkanı Kevin Myers ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Kurumu (ISSA) Başkanı Errol Frank Stoové de alanlarıyla ilgili görüş ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacaklar.

ÇALIŞMA HAYATINDA ÖLÜMLERİN ÖNÜNE NASIL GEÇİLECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Serhat Ayrım’ın moderatörlüğünü yapacağı “Meslek Hastalıklarının Önlenmesinde Sürdürülebilir Yaklaşımlar” konulu oturumda çalışma hayatında en fazla can kaybının yaşandığı sorunlara çözüm aranacak.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, Ford Otosan Kurum Başhekimi Dr. Gürsel Gökmen, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu, Maluliyet ve Sağlık Kuralları Daire Başkanı Hüseyin Vural, SGK Ankara İl Müdürlüğü Meslek Hastalıkları Kurulu Üyesi Dr. Mürşit Ökmen konuşmacı olarak katılacağı oturumda Türkiye‘de ve dünyadaki uygulamalar ayrıntılı olarak değerlendirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Kasım Kayıhan’ın moderatörlüğünü yapacağı “İnşaat Sektöründe İSG” konulu oturumda inşaatlarda ölümlü iş kazalarının önüne geçilmesi için alınması gereken tedbirler ve uygulama ele alınacak. Oturumda, konunun uzmanları güvenli iskele, yapı denetim kuruluşları, inşaat sektöründe iş teftişi ve uygulamaları, roller ve sorumluluklar başlıklarıyla sektöre projeksiyon tutacaklar.

Konferanstaki diğer oturumlarda ise “Tarım Sektöründe İSG”, “İSG Açısından Acil Durumlara Hazır Bulunma”, “İSG Konusunda Teşvik Yöntemleri ve Geliştirilmesi”, “Kentsel Dönüşüm ve İSG”, “Ulusal ve Uluslararası Kuruluşların Rolü”, “Merkezi ve Yerel Yönetimlerde İSG Uygulamaları” ve “Kimyasalların Kullanımda İSG” konuları mercek altına alınacak.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI