Dolar 32,3695
Euro 35,0050
Altın 2.325,46
BİST 9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İnformatik satın alımlarla büyüyor

İnformatik satın alımlarla büyüyor
26 Haziran 2013 10:17
A+
A-

Aykin

İnformatik Bilişim Teknolojileri, Anel Grup iştiraklerinden AnelEs’i satın aldığını açıkladı.


Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden İnformatik Bilişim Teknolojileri, Anel Grup iştiraklerinden AnelEs’i satın aldığını duyurdu. Bilişim alanında uçtan uca çözümler sunan İnformatik Bilişim Teknolojileri, bu satın alımla birlikte Türkiye çapındaki faaliyet alanını genişletmeyi ve hızlı büyümesine ivme kazandırmayı hedefliyor.
AnelEs elektronik sektörünün lider firmalarına, komponent tedariği, elektronik devrelerin montajı ve testi, ürün tasarımı, test cihazları tasarımı ve devreye alınması, kablolama, kablo hazırlama, elektromekanik montaj, elektronik ve mekanik kalibrasyon hizmetleri de dahil olmak üzere bitmiş ürünlerin nihai müşteriye sevkiyatını da yaparak komple üretim servis desteği sağlıyor. Telekomünikasyon ve savunma sektörünün lider şirketlerinin uzmanlık gerektiren bilgi işleme, RF, fiber optik gibi özel siparişlerini de düşük miktarda ve çok hızlı üretme kabiliyetine sahip olan AnelEs, aynı zamanda büyük hacimli talebi olan beyaz eşya elektroniği gibi proses kontrol alanındaki müşterilerinin anahtar teslim olmak üzere yoğun üretim taleplerini karşılama kapasitesine sahip.

Yeni başarılarla adımızdan söz ettireceğiz

Anel Grup tarafından kamoyuna açıklanan satın alımla ilgili olarak İnformatik Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Aykın Ademoğlu şunları söyledi: “İnformatik Bilişim Teknolojileri olarak kuruluşumuzdan bu yana dünyanın önde gelen teknoloji markaları ile işbirlikleri gerçekleştirerek iç pazarda gereksinimleri karşıladık. Kurumlara bütünleşik teknoloji çözümleri sunan bir şirket olarak Ar-Ge gücümüz ve teknoloji yeteneğimiz ile hedefimiz daima daha ilerisi oldu. Bu noktada Türkiye’nin en önemli teknoloji kuruluşlarından Anel Grup’un iştiraki Aneles’i bünyemize katma mutluluğunu yaşıyoruz. Satın alımla birlikte yurtiçindeki büyümemizi sürdürürken küresel pazarda da daha aktif olmayı amaçlıyoruz. Yüzde 100 Türk sermayeli bir teknoloji şirketi olarak bundan sonra da farklı başarılarla adımızdan söz ettireceğimizden eminim.”

AnelEs Genel Müdürü Mehmet Güvey ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “AnelEs’in İnformatik Bilişim Teknolojileri tarafından devralınması sonucu global firmalara kısa sürede üretim yapma fırsatı doğmuştur. İnformatik küresel bazdaki tecrübeleri ve Ar-Ge’ye verdiği önem ile yenilikçi ürünler tasarlamakta ve piyasaya sunmaktadır. Bu ürünlerin AnelEs tarafından üretilmesi ile verimliliğimiz daha da artacaktır. Fatih projesi, yerli cep telefonu ve tablet üretimi gibi daha büyük projelere aday olan Aneles, ilgili firmalarla görüşmelere devam etmektedir. Sonuç olarak firmamız var olan teknolojik kapasitesini artırarak yeni bir vizyonla mevcut müşterilerine hizmet vermeye devam edecektir.

 

REKLAM ALANI