Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

İlk üç yıl yoğurt kutularına kendi telefon numaramı yazdım

İlk üç yıl yoğurt kutularına kendi telefon numaramı yazdım
03 Haziran 2019 18:48
A+
A-

Türkiye’den Amerika’ya uzanan başarı öyküsü ile ABD’nin önde gelen girişimcilerinden gıda markası Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya, 2019 TED Konferansı’nın açılışında ilham veren bir konuşma yaptı. Amerika’da son 10 yılda en hızlı büyüyen şirketlerden Chobani’yi kurma yolculuğunu anlatan Ulukaya, “CEO’lar yönetim kurullarına değil, müşterilerine hesap vermeli. İlk üç yıl Chobani’nin kutularına kendi telefonumu yazdım. Bu telefon görüşmelerini pusula olarak kullandım” sözleriyle CEO’lara mesaj verdi.

Kanada’nın Vancouver kentinde, “Bizden Daha Büyük” temasıyla gerçekleştirilen TED 2019’un açılışında konuşan Hamdi Ulukaya, CEO’ların gündemlerini değiştirmesi gerektiğini vurguladı. Ulukaya, “CEO’ların son 40 yıldır süregelen gündem maddelerini değiştirme vakti geldi. Bizim artık, yalnızca hissedarlara hesap veren ve tek odak noktası kârlılık olan bir yönetim biçimini benimseyen CEO’lara değil, ‘insan’ı merkeze alan anti-kahramanlar gibi Anti-CEO’lara ihtiyacımız var. Önce ‘çalışanlar’ diyen, cam kulelerinden çıkıp çalışanlarıyla omuz omuza veren yöneticiler dünyayı değiştirebilir. Topluma olan sorumluluğunu bilen, dünyanın sorunlarına karşı taşın altına elini koyarak çözümün bir parçası olmaya niyetlenen ve toplumun bir öğesi gibi hareket edebilen CEO’lar fark yaratacaktır. Son olarak, tüketiciler olarak her biriniz bir şeyleri değiştirme gücüne sahipsiniz. Demek ki CEO’lar, yalnızca yönetim kurullarına değil, asıl tüketicilerine karşı sorumludur” şeklinde konuştu.

“Yatırımın değil iyiliğin getirisi”

CEO’lar çalışanları ve toplumu her şeyin önünde tutarak “yatırım getirisi” yerine “iyiliğin getirisi”ne odaklandığında şirketlerin dünya için fark yaratabileceğine inandığını belirten Ulukaya, “İşte o zaman daha tutkulu çalışanlara ve bizi destekleyen bir topluma sahip olabileceğiz. Böylece maksimum kârdan ziyade, gerçek zenginliğe ulaşabileceğiz.” dedi.

REKLAM ALANI