Dolar 32,5369
Euro 34,8647
Altın 2.429,13
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

İKMİB yoksullukla mücadele projesi başladı

İKMİB yoksullukla mücadele projesi başladı
14 Kasım 2016 11:16
A+
A-

 

dezavantajli-birey

Dezavantajlı bireylere kimya sektöründe çalışma fırsatı

Kimya sektörü; plastikten kozmetiğe, ilaçtan boyaya birçok alt sektörü temsil ediyor. Nitelikli eleman açığı sektörün genelinde en önemli sorunlar arasında yer alıyor. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), yetişmiş eleman ihtiyacına toplumsal duyarlılıkla yaklaşan ve sektör genelinde farkındalık yaratmayı amaçlayan yeni bir projeye başladı. Sosyoekonomik açıdan dezavantajlı konumdaki 100 kişinin mesleki eğitim alarak kimyanın farklı alt sektörlerinde istihdam edilmesini amaçlayan Kimya Sektörünün Yoksullukla Mücadelesi Projesi Kasım ayı ile birlikte start aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen proje, İstanbul’un sosyoekonomik bakımdan dezavantajlı ilçelerinde yaşayan kişilerin kimya sektöründeki ara eleman ihtiyacına cevap verecek biçimde, istihdam edilebilirliğinin ve işgücüne katılım oranlarının arttırılmasını hedefliyor. Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayii İşverenleri Sendikası ile Uluslararası Hayat Boyu Öğrenme Derneği de proje ortakları arasında bulunuyor.

Bir yıl sürecek proje kapsamında ilk olarak projenin hedef kitlesi olan sosyoekonomik bakımdan dezavantajlı bireylerin kimya sektöründe ihtiyaç duyulan alanlarda eğitilebilmesi amacıyla sektörde bir İK İhtiyaç Analizi yapılacak ve hangi alanlarda ara eleman açığı olduğu belirlenecek. Analizden çıkacak veriler doğrultusunda sosyoekonomik bakımdan dezavantajlı 100 kişiye mesleki eğitim verilerek sertifika almaları sağlanacak. Ayrıca İnsan Kaynakları Portalı oluşturularak işgücü piyasasına girişleri kolaylaştırılacak.

İKMİB, Kimya Sektörünün Yoksullukla Mücadelesi Projesi ile dezavantajlı grupların yaşadığı zorluklar, sosyal dışlanma ve içerme fırsatları gibi konularda farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalar da gerçekleştirecek. Kimya sektöründe faaliyet gösteren 100 firma ziyaret edilerek konu hakkında bilgiler verilecek. Proje kapsamında hazırlanacak kamu spotu ve farklı konularda yapılacak atölye çalışmaları ile kamuoyunda farkındalığın artırılması hedeflenecek.

REKLAM ALANI