Dolar 32,8036
Euro 34,7732
Altın 2.506,80
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

İhracatta hedef; yılı 4 milyar Doların üzerinde kapatmak

İhracatta hedef; yılı 4 milyar Doların üzerinde kapatmak
26 Eylül 2016 18:08
A+
A-

omer-ertugrul-erdogan

Züccaciye sektörünün çatı derneği ZÜCDER (Züccaciyeciler Derneği)’in destekçisi olduğu 27. ZÜCHEX Fuarı, 22-25 Eylül tarihleri arasında Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Avrasya’nın en büyük züccaciye fuarı ZÜCHEX’te hem yurt içi hem yurt dışı önemli iş bağlantıları sağlandı.

Züccaciye sektörünün Avrasya’daki en büyük fuarı, Avrupa’nın 3. büyük fuarı ve dünyadaki sayılı fuarlarından 27. Uluslararası Züccaciye & Ev Eşyaları ve Elektrikli Ev Gereçleri Fuarı (ZÜCHEX), 22-25 Eylül tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Ortadoğu’dan Balkanlar’a, Avrupa ve Güney Afrika’dan, Rusya ve Türki Cumhuriyetlere kadar çok sayıda yabancı katılımcının yer aldığı fuar, 125 bin metrekarelik bir alan üzerinde 600’ün üzerinde katılımcı ile gerçekleşti. Kurulduğu 2004 yılından beri fuarın destekçisi olanZÜCDER, fuarda yer alarak fuarın lokomotif derneği olma özelliğini taşıdı. ZÜCDER Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan, ZÜCHEX için şu açıklamalarda bulundu: “Züccaciye sektörü, son dönemin en hızlı büyüyen sektörlerden biri oldu. Sektörün büyümesinde 27 yıldır düzenlenen ZÜCHEX’in katkısı yadsınamaz. ZÜCDERolarak 2004 yılından beri fuara destek veriyoruz ve ZÜCDER olarak şunu savunuyoruz: ‘Büyük bir dernek varsa büyük bir sektör, büyük bir sektör varsa büyük bir fuar var demektir.’ ZÜCHEX’de ZÜCDER üyelerimiz, hem yurt içi hem yurt dışı önemli iş bağlantıları kurduklarını ifade ettiler. Sektördeki ihracatın yüzde 85-90’ının dernek üyelerimiz tarafından gerçekleştiğini düşünürsek, fuarın bizim açımızdan önemi daha iyi anlaşılacaktır.”

İhracatta hedef; yılın ilk yarısındaki büyümeyi devam ettirerek yılı 4 milyar Doların üzerinde kapatmak

Yıllık 6.7 milyar Dolar üretim hacmine sahip, Türkiye’nin dış ticaret fazlası veren ender sektörlerinden biri olduğunu da belirten Erdoğan, sektöre dair önemli bilgiler paylaştı.  “Sektör olarak hedefimiz, 2016 yılını 4 milyar Doların üzerinde kapatmak. Şu anda dünya ihracat sıralamasında 6. sırada yer alıyoruz. Bu yılın ilk 6 ayına ait rakamlar da gösteriyor ki, ihracattaki büyümemiz devam ederse, 5 yıl içinde 4. sırada yer alacağız.” diyen Erdoğan, 2016 yılının ilk 6 ayında 1 milyar 326 milyon Dolar dış ticaret fazlası verdiğini de sözlerine ekledi. Sektörün, 10 yıl önce 700 milyon Dolar dış ticaret fazlası verdiğinin ve 2015 yılında 2,2 milyar Dolar, yani 2005 yılının 3 katını geçen oranda dış ticaret fazlası vererek önemli bir ivme kaydettiğinin altını çizen Erdoğan, “2015 yılında 3,9 milyar Dolar ihracat, 1,7 milyar Dolar da ithalat gerçekleştirilerek bu rakamlara ulaşıldı. 2016 yılının ilk 6 ayına baktığımızda ise 2 milyar 30 milyon Dolar ihracat gerçekleştirmişiz. Ülkemizin ilk 6 ayındaki genel ihracatını incelediğimizde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 azalma söz konusuyken, züccaciye sektörü ihracat rakamlarını yüzde 4 arttırmıştır.” dedi.

REKLAM ALANI