Dolar 32,5865
Euro 34,8497
Altın 2.499,00
BİST 9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

İhracatçı Avrupa ile güldü

İhracatçı Avrupa ile güldü
09 Haziran 2014 08:35
A+
A-

otomotivİç pazarda geçen yılın son çeyreğinde başlayan gerileme üretimi negatif etkilerken, Avrupa’da krizden çıkışla birlikte ihracatçıların yüzü gülmeye başladı.

Avrupa araç pazarında bu yılın başından itibaren başlayan büyüme sinyalleri otomotivde ihracatçıya yarıyor. İç pazardan umduğunu bulamayan otomotiv ana ve yan sanayi ihracatla ayakta dururken ilk 5 ayda toplam otomotiv ihracatı yüzde 11 artarak 9.7 milyar dolara çıktı. 2014 ocak-nisan döneminde AB (28) ve EFTA ülkelerinde otomobil satışları yüzde 7 artarak 4.1 milyon adete yükselirken Türkiye otomobil pazarı ilk 4 ayda yüzde 23, ocak-mayıs döneminde ise 23.6 geriledi. İç pazardan umudunu kesen üreticiler bu yıl ağırlıklı ihracatla ayakta duracak.

Ticarilerde üretim geriledi

İhracat pazarlarındaki artışa rağmen iç pazardaki durgunluk ilk 4 ayda toplam araç üretimini yüzde 4 azaltarak 354 bin adede geriletmişti. Avrupa’dan gelen taleple birlikte otomobil üretimi yüzde 18 artışla 229 bin adede çıktı. Ancak birçok araç segmentinde geriledi. Mayıs ayı üretim öngörürüsü yine otomobilde yükseliş ancak minibüs, kamyonet, otobüs ve küçük kamyonun gerileyişle kapanacağı şeklinde. Ticari araç segmentine bakılacak olursa Avrupa’daki satışlar yüzde 8 artarken Türkiye’de yüzde 28 geriledi. Hafif ticarilerde Avrupa’da satışlar yüzde 9 artarken bizdeki düşüş yüzde 33’leri buldu. Hyundai Assan’ın yeni i10 ve i20 modelleri, Ford Otosan’ın yeni Transit ve Courier’i, Toyota’nın yeni Corola’sı, Oyak Renault’nun Clio’su , Tofaş’ın Doblo’su en başarılı ihraç modeller arasında yer alıyor.

İhracat hedefi yükseldi

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birilği’nin (OİB) mayıs ihracat verilerine göre otomotiv endüstrisi mart ve nisan aylarında 2 milyar doları aşan dış satış başarısını mayısta bir kez daha tekrarladı. Mayısta 2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren otomotiv genel ihracattan % 15 pay aldı. OİB Başkanı Orhan Sabuncu, “AB’deki yükseliş trendinin sürmesiyle bu bölgenin ihracattaki payı % 74’e çıktı. AB’ye yönelik % 20 ihracat artışı da yükseliş trendimizin sürdürülebilirliğinin göstergesi oldu” dedi. Sabuncu, 2014’te 21.5 milyar dolarlık otomotiv ihracatı hedefini hatırlatarak, “İlk 5 ayda endüstrimiz % 11 artış sağlayarak 9.6 milyar dolarlık ihracat yakaladı. Yılı yarılamadan hedefimizin yarısına çok yaklaştık. Yılın ikinci döneminde otomotiv endüstrimizden daha da iyi bir performans bekliyoruz. Yılsonu hedefimiz 23 milyar doların üstüne çıkmak” dedi.

Almanya ilk sırada

Ülke bazlı ihracat verilerinde de otomotiv devi Almanya’ya artışın mayısta yüzde 47’yi bularak 358 milyon dolara ulaşması dikkat çekti. İlk 5 aylık döneminde de yine Almanya’ya yüzde 30 artışla 1,6 milyar, Birleşik Krallık’a yüzde 31 yükselişle 1 milyar , Fransa’ya da % 2 azalışla 954 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Sabuncu, ihracatın yükselmesinde önemli bir etkenin de Ar-Ge yatırımları olduğunu vurgulayarak ,”Türkiye’deki 157 Ar-Ge merkezi arasında 57 adetle otomotiv sektörler bazında ilk sırada yer alıyor. Ancak rekabet gücümüzü korumak için Ar-Ge ve inovasyona yatırım yapmalı, tasarım yetkinliklerimizi geliştirmeli, markalaşmaya önem vermeliyiz” dedi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI