Dolar 32,3698
Euro 34,9364
Altın 2.325,48
BİST 9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İhracat artışı yaş meyve sebze sektörünü güldürdü

İhracat artışı yaş meyve sebze sektörünü güldürdü
09 Nisan 2013 07:49
A+
A-

MUSTAFA TURKMENOGLU

En fazla yaş meyve sebze ihracatı Almanya’ya yapıldı

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, 2012 yılında başarılı bir çalışma yılını geride bıraktıklarını söyledi.

Ege Yaş Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, “Meyve sebze ve mamullerinde Türkiye genelinde 2012 yılında en fazla ihracatın Almanya’ya gerçekleştirildiğini görüyoruz. Almanya’yı sırasıyla Irak, Hollanda ve Birleşik Devletler, Birleşik Krallık, İtalya izliyor. Bunun yanısıra, 2011’de 82 milyon dolar olarak Hollanda’ya gerçekleştirilen ihracat 2012’de yüzde 41 oranında artarak 115.525 milyon dolara ulaşmıştır” dedi.

Ege Yaş Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak 2012’de gözle görülür bir artış yaşadıklarına dikkat çeken Türkmenoğlu, “Birliğimiz kayıtlarında görülen taze meyve sebze ve mamulleri ihracatına baktığımızda taze meyve sebze mamulleri ihracatının 2011’e göre yüzde 11’lik artışla 2012 yılında 632 milyon dolar olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Ülkelere göre taze meyve sebze ve mamulleri ihracatını incelediğimizde taze meyve sebzede Birliğimiz kanalı ile en fazla Almanya, Rusya Federasyonu, İtalya, Ukrayna ve Bulgaristan’a; meyve sebze mamullerinde ise en fazla Almanya, A.B.D., Hollanda, Birleşik Krallık ve İtalya’ya ihracatın gerçekleştiği anlaşılıyor. 2011 yılında Almanya’ya gerçekleştirdiğimiz 47 milyon 834 bin dolarlık yaş meyve sebze ihracatımız yüzde 38’lik artışla 66 milyon 145 bin dolara ulaştı” şeklinde konuştu.

Ekim ayı itibariyle narenciye tanıtım faaliyetlerinin de artacağına işaret eden Türkmenoğlu, narenciye tanıtımına yönelik filmlerin belli yerlerde gösterileceğini, fuarlarda, televizyon programlarında da bu faaliyetlere yönelik reklamlar yapılacağını belirtti. Bunun yanısıra katma değeri yüksek ürünler üretmeyi hedeflediklerini, bu amaçla tarımsal ürün izlenebilirliği sistemi projesi üzerinde de titizlikle durduklarını kaydetti.

REKLAM ALANI