Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

İGDAŞ’ın özelleştirilmesi süreci başlıyor

İGDAŞ’ın özelleştirilmesi süreci başlıyor
28 Ekim 2014 17:48
A+
A-

İgdaşİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İGDAŞ hisselerinin tamamının özelleştirme sürecini kasım ayında yayınlanacak ihale ilanı ile başlatacaklarını açıkladı.

Sermayesinin yüzde 94.5’lik kısmı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ (İGDAŞ) özelleştiriliyor.

Anadolu Ajansı’na açıklama yapan Topbaş, İGDAŞ hisselerinin tamamının özelleştirme sürecini kasım ayında yayınlanacak ihale ilanı ile başlatacaklarını söyledi.

İGDAŞ’ın yaklaşık 5 milyar metreküp doğalgaz satış hacmi karşılığında 4,6 milyar lira net satış geliri ve 279 milyon lira net kar elde ettiğini belirten Topbaş, İGDAŞ’ın aktif büyüklüğünün ise 4,2 milyar lira seviyesine ulaştığını açıkladı.

Topbaş, alanında Türkiye’nin ve dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan İGDAŞ’ın özelleştirilmesi ile ilgili ihaleye yerli ve yabancı yatırımcının ilgisinin yüksek olacağını tahmin ettiklerini de söyledi.

Özelleştirmeye ilişkin notlar

Sahip olduğu iş hacmi ile doğalgaz dağıtım sektöründe Türkiye’nin en büyük dünyanın ise önde gelen şirketlerinden biri olan İGDAŞ’ın 31 Aralık 2013 tarihli faaliyet dönemi sonu itibarıyla 5 milyondan fazla abonesi bulunuyor.

Türkiye doğalgaz dağıtım sektöründeki serbestleşmenin son ve en önemli parçası olan İGDAŞ’ın özelleştirme takvimi hedefi doğrultusundaki çalışmalarını danışman kuruluşlar Citigroup ve Burgan Yatırım sürdürüyor.

Türkiye’de tarifeler EPDK onayına ve denetimine tabi olduğu için İGDAŞ’ın özelleştirilmesinin doğalgaz ücretlerinde artışa yol açmayacağı, ihaleyi kazanan şirketin bu nedenle serbest şekilde tarife belirleyemeyeceği kaydedildi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI