Dolar 32,3605
Euro 34,9640
Altın 2.325,39
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Huawei, Euler Hermes anlaştı

Huawei, Euler Hermes anlaştı
07 Temmuz 2014 10:57
A+
A-

Huawei GörselHuawei, Avrupa mobil pazarı faaliyetlerini güvence altına almak için Euler Hermes ile  anlaşma imzaladı.

Dünyanın lider alacak sigortası şirketi Euler Hermes ile Bilgi ve İletişim Teknolojileri devi Huawei, geçtiğimiz ay Huawei’nin Avrupa’daki tüketici cihazları kapsamında ticari alacaklarını güvenceye almak üzere bir anlaşma yaptıklarını duyurdu. Tüketici ürünleri ile 2013 yılında sevk edilen birim bazında dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon tedarikçisi konumunda olan Huawei, bu alandaki faaliyetleri ile küresel gelirine yüzde 24’lük katkı sağladı. Bu anlaşma ile Huawei’nin Avrupa’daki tüketici ürünleri iş kolunda ticari kredi yönetiminin desteklenmesi amaçlanıyor.

Huawei CFO’su Cathy Meng ve Euler Hermes Yönetim Kurulu Başkanı Wilfried Verstraete iki taraflı işbirliğine dair mutabakat anlaşmasını New York’ta  düzenlenen European Terminal Distributor Businesses etkinliğinde 16 Haziran tarihinde imzaladı.

Euler Hermes, dünya GSYİH’sinin yüzde 92’sini oluşturan pazarlarda faaliyet gösteren şirketlerin verilerini içeren veri tabanı ile Huawei yeni pazarlara girerken  hedef ülkeleri için öncelik sıralaması oluşturmasına, potansiyel iş ortaklarını ticari kredi ve ödeme geçmişlerine göre değerlendirmesine ve aynı zamanda mevcut müşteri portföyünü yönetmesine yardımcı olacak.

Huawei Kurumsal CFO’su Cathy Meng, işbirliğini değerlendirerek, “Avrupa’da rekabetin yüksek olduğu ve farklı düzenlemelere sahip olan pazarlarda faaliyet gösteriyoruz. Küresel bir oyuncu olmamız, hizmet ortaklarımızın hem Avrupa’da, hem de dünya çapında tecrübenin yanı sıra bu pazarlar hakkında engin bilgiye sahip olmalarını gerektiriyor” dedi. Meng sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu anlaşma Huawei için yolumuzu açacak bir işbirliğini temsil ediyor. Bu anlaşma sayesinde idari ve finansal kaynaklarımızı inovasyona, marka değeri yaratmaya yönlendirebilir, kaynaklarımızı yüksek kalite ve uygun fiyatta tüketici ve sanayi ürünleri ile ilgili kendimizi farklılaştırmak için kullanabiliriz.”

Euler Hermes Yönetim Kurulu Başkanı Wilfried Verstraete ise işbirliğiyle ilgili olarak, “Asya Pasifik ekibimiz tüm danışmanlık hizmetlerini sunduğundan ve Euler Hermes World Agency birimimiz Huawei’nin Avrupa tüketici cihazları işini sigortaladığından dolayı bu işbirliği Euler Hermes için önemli bir kilometre taşı. Çok uluslu Çinli şirketler artık kurumsal yönetişimin en yüksek standartlarını karşılayan ticari alacak sigortası çözümlerini kullanabiliyor ve dünyanın neresinde olursa olsun ticaret yaptıkları yerlerde ihtiyaçlarını karşılayan özel ürünlerden faydalanabiliyor.”

Anlaşma,  17-18 Haziran 2014 tarihleri arasında New York’ta düzenlenen Huawei Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT) Finans Forumu etkinliğinde duyuruldu. Anlaşma, çok uluslu segmentte dünya lideri konumundaki Euler Hermes bünyesinde çalışan, özel çözümler ile çok uluslu müşterilerine hizmet veren Euler Hermes World Agency tarafından düzenlendi. Hüküm ve koşullar Huawei’nin kurumsal yönetimini destekleyecek şekilde uygun hale getirildi.

Dünya pazarlarına 1997 yılında giriş yapan Huawei, globalleşmeye öncülük eden Çin merkezli çok uluslu şirketler arasında bulunuyor. Huawei’nin ana seçim kriterleri arasında ürün kapsamı ve coğrafik kapsamın yanı sıra finansal saygınlık da bulunuyordu. Euler Hermes’in Standard and Poor’s ve Dagong Avrupa tarafından verilen AA- notları ve bir Çin derecelendirme kurulu tarafından derece alan ilk yabancı sigorta şirketi olması, Huawei’nin karar verme sürecinde kilit rol oynadı.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI