Dolar 32,3845
Euro 35,2418
Altın 2.324,32
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Hollanda e-ticarette hızlı büyüme vadediyor

Hollanda e-ticarette hızlı büyüme vadediyor
18 Haziran 2016 08:42
A+
A-

e-ticaret

Yabancı şirketlere iş ve yatırım fırsatları konusunda ücretsiz danışmanlık hizmeti veren Hollanda Dış Yatırım Ajansı(NFIA), büyüme potansiyeline sahip e-ticaret girişimcilerine Hollanda’da teşvik edici olanaklar sağlıyor

Üç büyük ekonomi merkezinden biri olarak kabul edilen Hollanda, stratejik konumu itibariyle e-ticaret pazarında da hızla büyüyor. Gerek efektif bir online pazarlamaya sahip olması, gerekse mobil kanallarının gelişime ve yeniliğe açık olmasıyla Hollanda, yatırımcılara e-ticaret sektöründe de pek çok girişim olanağı yaratıyor.

NFIA-Ulke-Muduru_Arife-Karaosmanoglu_1X

Hollanda’nın uluslararası ithalat sürecinde KDV erteleme, düzenli finans yönetimi, uygun vergi şartları, esnek iş gücü piyasası gibi pek çok avantaja sahip olduğunu belirten NFIA Ülke Müdürü Arife Karaosmanoğlu: “Günümüzde e-ticaret pazarı hem Türkiye’de hem de dünyada önemli bir ivme kazandı. Özellikle Türkiye’de pazarın büyüklüğü yüzde 40’a ulaşmış durumda. Pazar hacminin bu denli büyümesi yeni girişimleri de teşvik ediyor. Hızlı büyümeyi hedefleyen e-ticaret girişimcileri de Hollanda’yı AB’ye açılan önemli bir kapı olarak görüyor” dedi.

Hollanda Avrupa’nın en önemli lojistik dağıtım merkezlerinden biri

E-ticaret şirketlerinin yatırım için Hollanda’yı tercih etmelerindeki en önemli etkenin lojistik dağıtım olduğunun altını çizen NFIA Ülke Müdürü Arife Karaosmanoğlu: “Hollanda yüzyıllar limanlar ülkesi olarak bilinir. Geniş dağıtım ağıyla gerek paketlerin en geç 24 saat içerisinde müşteriye ulaşımı gerekse sipariş sonrası sağlanan hizmet Hollanda’yı e-ticarette güçlü kılıyor. Uzun soluklu, sürdürülebilir bir yatırımı hedefleyen her e-ticaret sitesinin üst düzey bir müşteri hizmeti sunabilmesi gerekir. Şirketler Hollanda’da farklı dillerde konuşabilen nitelikli personel istihdam edebildikleri için müşteri memnuniyeti noktasında eksiksiz hizmet verebiliyorlar” diyor.

E-ticaret pazarında sürdürülebilir iş imkânı

2014 verilerine göre; 10,4 milyon kişi Hollanda’da sıklıkla olmasa da internet alışverişi yapıyor. Geri kalan 7,5 milyon ise, düzenli olarak online alışverişi tercih ediyor. Online alışverişin günden güne artış göstermesi Hollanda’yı e-ticaret yatırımlarında da potansiyel bir konuma getiriyor.

Satın alma gücünün artarak Avrupa seviyesine ulaşmasının Türkiye’de e-ticaret sektörünün büyümesinde önemli bir etken olduğunun altını çizen NFIA Ülke Müdürü Arife Karaosmanoğlu: “Son yıllarda mobil cihazların kullanım oranları kayda değer bir artış gösterdi. Hollanda akıllı telefon kullanımı konusunda da oldukça avantajlı bir konuma sahip. Yine 2014 verilerine göre; Hollanda’da ikamet eden 17 milyon insanın, 11,5 milyonu akıllı telefon kullanıyor. Bunların 8,1 milyon’u ise tablet kullanmayı tercih ediyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet kullanımının her geçen gün artması yatırımcıların tüketiciyle kurduğu bağı da aynı oranda güçlendirmiş oluyor. Dolayısıyla Hollanda yatırımcıya, günümüzde yükselen bir değer olarak görülen e-ticaret sektöründe hızlı bir büyüme vadediyor” dedi.

Hollanda Dış Yatırım Ajansı (NFIA Turkey) Hakkında

NFIA (Hollanda Dış Yatırım Ajansı), Hollanda Ekonomik Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren bir kuruluştur. NFIA yabancı şirketlere Hollanda’da uluslararası faaliyetlerini başlatmak, geliştirmek ve/veya yaygınlaştırmak gibi alanlarda yardım ve danışmanlık hizmeti vermektedir. 35 yıl önce kurulan NFIA, aradan geçen süre boyunca yaklaşık 60 farklı ülkeden 3 bin 300’den fazla şirketin Hollanda’da uluslararası faaliyetlerini başlatmasına ve büyütmesine destek olmuştur. Merkezi Lahey’de bulunan NFIA’nın Birleşik Krallık’ta, Türkiye’de, Kuzey Amerika’da, Asya’da, Orta Doğu’da ve Brezilya’da ofisleri mevcuttur. NFIA ayrıca Hollanda Büyükelçilikleri, Başkonsoloslukları ve yurtdışında Hollanda hükümetini temsil eden diğer kurumlarla, ayrıca yerel paydaşlardan oluşan geniş bir sosyal ağ ile işbirliği içerisinde faaliyet gösterir.

REKLAM ALANI