Dolar 32,3835
Euro 35,0525
Altın 2.326,19
BİST 9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Hisarcıklıoğlu’ndan Türkiye’de Girişimciliğe Dair Çarpıcı Değerlendirmeler

Hisarcıklıoğlu’ndan Türkiye’de Girişimciliğe Dair Çarpıcı Değerlendirmeler
25 Nisan 2017 12:28
A+
A-

Türkiye 100 Yarışması Ödül Töreni konuşmasına Türkiye’de ekonomik büyüme ve girişimcilik ile ilgili değerli veriler sunarak başlayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu şunları belirtti;

“Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin bu dönemdeki ortalama büyümesi yüzde 438. Bu müthiş bir rakam. Çünkü Türkiye’deki milli gelir artışının 12 kat üzerinde bir performans gösterdiler. Aynı süre içinde, çalışan başı üretimlerini, yani verimliliklerini ise ortalama yüzde 176 artırdılar. 2015 yılında ortalama 68 milyon TL’lik satış yaptılar, her biri ortalama 111 kişiye istihdam sağladılar. Ben küresel ekonominin birçok badire atlattığı bir dönemde, bu büyük başarıyı gösteren ve Türkiye 100’e girmeye hak kazanan bütün şirketlerimizi yürekten kutluyorum.”

Hisarcıklıoğu, ülke olarak zenginleşmek için, bugünün tam iki katı girişimciye ihtiyacımız var diyor. Peki, Hisarcıklıoğlu’nun da konuşmasında bahsettiği MBA programlarının bu verilere katkısı ne? MBA eğitimleri, farklı öğrenim ve altyapıya sahip olan katılımcılarına üretim ekonomisinden hizmet ekonomisine hızlı bir dönüşüm yapan yeni iş dünyasını, etkili bir biçimde değerlendirebilmeleri ve yönetebilmeleri için yardımcı oluyor.

Halihazırda iş hayatında yer alan ya da kariyer fırsatlarını kovalayan her birey için olmazsa olmazlardan biri haline gelmiş olan MBA programını ilk etapta TOBB 100 şirketleri için erişilebilir kılan MiniMBA online sertifikalı eğitim programı, e-kampus.com üzerinden, TOBB ETÜ’nün içerikleri ve imzası ile sunuluyor. Şu ana kadar 200’den fazla şirket temsilcisinin katıldığı program tüm hızıyla ilerlemeye devam ediyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB 100 Şirketleri’ne hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında MiniMBA sertifika programından da bahsetti:

“Türkiye 100 listesine giren şirketlerimiz, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi olarak kendileri için özel olarak hazırladığımız MiniMBA programına katılmaya hak kazanıyorlar. Onlardan tek bir isteğimiz var. Yurt dışında yeni pazarlarda iş yapsınlar.”

Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi’ne hediye edilen Mini MBA programı ile birlikte Girişimcilik, Pazarlama, Satış Eğitimi, Yönetim ve Organizasyon Eğitimi, Muhasebe Eğitimi, İş Hukuku Eğitimi gibi pek çok konuda ders alacak olan temsilciler sınav sonunda elde ettikleri başarı ile sertifikalarını TOBB ETÜ’den alacaklar.

REKLAM ALANI