Dolar 32,3234
Euro 35,0716
Altın 2.282,24
BİST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘’Her yıl 1 milyon yeni istihdam sağlamalıyız’’

‘’Her yıl 1 milyon yeni istihdam sağlamalıyız’’
20 Haziran 2017 23:19
A+
A-

Her yıl iftar davetlerinde üyeleri ile bir araya gelen TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği) yönetimi bu yıl da geleneğini sürdürüyor. TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanlığının ev sahipliğinde 19 Haziran Pazartesi Mövenpick Hotel’de düzenlenen iftar, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımları ile gerçekleşti. STK’ların demokrasinin temel taşlarından olduğunu dile getiren Zeybekci, özellikle iş dünyası örgütlerinin ahilik, ustalık, esnaflık gibi toplumun temel harcı olan ahlakla bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleşen iftar, TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Soner Biber ve TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Dualar eşliğinde başlayan iftar davetinde açılış konuşmasını TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan yaptı. Mübarek Ramazan Ayı’nda iftar sofrasında sayın Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Doğan, ‘’TÜMSİAD olarak bu Ramazan’da aralarında şehit yakınları, gazilerimiz ve yetimlerimizin de olduğu 40 bin kişiyi ağırladık’’ dedi. İş adamları olarak amaçlarının ferdi zenginleşmek olmadığını, bugüne kadar Türk milletinin zenginleşmesi için çalıştıklarını dile getiren Doğan, ‘’Türkiye’nin üzerinde son yıllarda oynanan oyunlar karşısında ihtiyacımız olan tek şey birliktelik. Türkiye üreten, büyüyen ve güçlü bir ülke. Üreten, istihdamını artıran ve ihracat yapan KOBİ’ler sayesinde Türkiye’nin, 2023 vizyonu doğrultusunda dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireceğine inanıyoruz’’ diye konuştu. Doğan, Ramazan bereketinin tüm yıl sürmesi temennisiyle konuşmasını bitirdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TÜMSİAD Geleneksel İftar Programı’nda yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının (STK) önemine değindi. Zeybekçi, Türkiye’de STK sayısının çok olduğunun iddia edildiğini anımsatarak, bu alanda Türkiye’nin Batı ülkelerin gerisinde olduğunu, demokrasinin sadece siyasete emanet edilmeyecek kadar önem arz ettiğini anlattı. Zeybekçi, STK’lara, iş örgütlerine, birliklere bir zamanlar sadece belirli bir kesimin girdiğini kaydederek, “Bugün artık sanayinin her alanında Türkiye’nin bütün dinamikleri var. Ticaretin her alanında Türkiye’nin bütün insanı var” dedi.

“Bu yıl İhracat Seferberliği Olacak’’

Türkiye’nin her yıl bir milyon kişiye istihdam yaratması gerektiğinin altını çizen Zeybekci, sözlerine şöyle devam etti: “Bunu yapmak için her sene ortalama yüzde 5,5’in üzerinde, yüzde 6-7 civarında büyümeliyiz. Bizim acelemiz var. Biz geç kaldık. Bu büyümeyi yakalamalıyız. Bu büyümeyi yakalayacak yatırımlar için de yeterli sermayemiz yok. Bu yüzden ihracata dayalı büyümeyi önemsiyoruz. Türkiye, 2014’ü rekorla, 157,6 milyar dolarlık ihracatla kapatmıştı. Sonra 142 milyar dolara kadar düştü. Bu sene ihracatta bir seferberlik yılı olacak. Bu yıl ihracatta hedefimiz, 157,6 milyar dolar rakamını yakalamak ve onu aşmak.” İftar programı hediye takdimi ve aile fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

REKLAM ALANI