Dolar 32,3190
Euro 35,0421
Altın 2.282,74
BİST 8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

HER 4 ÇALIŞANDAN BİRİ ESNEK ÇALIŞMA ŞARTLARI İSTİYOR

HER 4 ÇALIŞANDAN BİRİ ESNEK ÇALIŞMA ŞARTLARI İSTİYOR
19 Mart 2022 01:27
A+
A-

Sodexo’nun Harris Tracker ile ortaklaşa gerçekleştirdiği araştırmaya göre çalışanlar “İş yerlerinin sunduğu esnek çalışma şartları en az maaş, unvan ve sorumluluk kadar önemli” diyor.

56 ülkede her gün 100 milyon insanın yaşamına dokunan Sodexo, Harris Tracker araştırma şirketiyle birlikte Fransa, Birleşik Krallık, Almanya, İtalya, İspanya, ABD, Avusturya ve Çin olmak üzere 8 ülkede 11 – 21 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdiği bir araştırmayla, pandemi döneminin iş yaşamına etkilerini mercek altına aldı. Araştırma kapsamında 4800 online görüşme gerçekleştirildi. Araştırmaya katılan 10 mavi yakalının 8’i tamamen eski düzende çalışmaya başladığını belirtirken, bu çalışanların yüzde 41’i ise kendi sağlığından endişe ediyor. İşe tamamen dönen beyaz yakalıların ise yüzde 55’i de bu endişeyi paylaşıyor. Araştırmaya katılan her dört çalışandan biri artık iş tercihi yaparken maaş, unvan ve sorumluluk kadar esnek çalışma şartına göre karar verdiğini belirtti.

İş dünyasında yerinden oynayan bu taşlar sebebiyle şirketler, nitelikli iş gücünü korumakta zorluk çekiyor. Nisan 2021 itibariyle dört milyon kişinin istifa ettiği Amerika Birleşik Devletleri’nde 10 milyon boş iş pozisyonu bulunduğu belirtiliyor. Harris Tracker’ın araştırmasına göre çalışanların yüzde 24’ü öncelik olarak esnek çalışma şartları istiyor. Yüzde 18’lik kısım “maaş” derken, yüzde 11 yan haklara göre karar verdiğini söylüyor. Yüzde 12’si şirketin değerleri ve büyüklüğüne, yüzde 10’u çalıştığı ofisin ya da fabrikanın şartlarına, yüzde 9’luk kısım ise sürdürülebilirlik konusundaki hassasiyetine göre karar veriyor.

 

Her şirketin kendi şartlarına uygun çözümleri bulması gerekiyor

Sodexo Türkiye CEO’u Ahmet Zeytinoğlu, “Rekabetin her geçen gün arttığı iş yaşamında, tüm şirketlere uyan bir çözüm bulunmuyor. Her sektörün kendi şartlarına uygun çözümler sunulması gerekiyor. Sodexo’nun globalde gerçekleştirdiği bu araştırmalar da bize ve iş dünyasına önemli mesajlar veriyor” ifadesini kullandı. Sodexo Entegre’nin pandemi öncesinde olduğu gibi bugün de her iş ortağına özel hizmet sunduğunu dile getiren Ahmet Zeytinoğlu, “Çalışan mutluluğunu işinin kalbine konumlandıran bir şirket olarak tüm iş ortaklarımıza uygun hizmet ve çözümlerimizi sunuyor, onlara özel yaptığımız çalışmalarla enerji ve maliyet tasarrufu sağlıyoruz” dedi.

REKLAM ALANI