Dolar 32,4729
Euro 34,9500
Altın 2.436,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Güneydoğu’da yenilenebilir enerji çalışmaları

Güneydoğu’da yenilenebilir enerji çalışmaları
11 Mart 2014 08:32
A+
A-

yenilenebilir-enerji-kaynaklarina-destek-geliyor-15940GAP BKİ Başkanı Karahocagil: “Bölgede yer alan kurumlarda yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında mevcut ihtiyaçlar tespit edilerek kapasite geliştirme eylem planı hazırlandı.” HRÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeşilata: “Bölgedeki 9 ilde şu an için 120 kişilik bir görev ekibi oluşturuldu, daha sonra bu sayı artırılacak”

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, “Bölgede yer alan kurumlarda yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında mevcut ihtiyaçlar tespit edilerek kapasite geliştirme eylem planı hazırlandı” dedi.

Karahocagil, GAP Tarımsal Eğitim ve Araştırma Merkezinde düzenlenen “Yenilenebilir Enerji” seminerinden yaptığı konuşmada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sürdürülebilir ve sosyal olarak eşitlikçi bir şekilde kalkınmasına olanak sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Bölgenin yenilenebilir enerji potansiyeline ilişkin geniş çaplı araştırmaların yapıldığını vurgulayan Karahocagil, artık daha çok uygulamaya yönelik faaliyetlere ağırlık verdiklerini belirtti. Kamu binalarının enerji verimliliği açısından iyileştirilmesine çalışıldığını ifade eden Karahocagil, şunları söyledi: “Güneş enerjili mikro sulama sistemi kurulumu, bölgede yer alan turistik tesislerde karbon-nötr kavramı çerçevesinde çalışmalar, endüstriyel tesislerde enerji verimliliğinin iyileştirilmesi, zirai ve hayvansal atıklardan enerji üretimi alanında mevcut potansiyelin belirlenmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.

Bölgede yer alan kurumlarda yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında mevcut ihtiyaçlar tespit edilerek kapasite geliştirme eylem planı hazırlandı.” – “9 il için 120 kişilik ekip oluşturuldu” Harran Üniversitesi (HRÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yeşilata da bölge illerinin güneş enerjisi potansiyeline ilişkin ilgili kuruluşların temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Yeşilata, yılın büyük bir bölümünün güneşli olduğu bölge illerindeki potansiyelin her noktada kullanılabilmesine yönelik girişimlerde bulunduklarına değinen Yeşilata, şu bilgileri verdi: “Yenilenebilir enerji alanında bölgenin en büyük ilgisi sosyo-ekonomik kalkınmaya olan katkısındandır. Bugün GAP bölgesi gibi dünyada bazı sıçrama yapmış örnekler var. Ama biz GAP bölgesinin gerçekten bunlardan çok daha başarılı olabilecek potansiyelde olduğunu biliyoruz. Seminere, bölgedeki ilgili kuruluşlar yoğun bir katılım gösterdi. Bölgedeki 9 ilde şu an için 120 kişilik bir görev ekibi oluşturuldu, daha sonra bu sayı artırılacak. Toplantının sonuçlarının bölge açısından çok faydalı olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI
ETİKETLER: