Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Güneş enerjisi cari açığın kapanmasına en önemli katkıyı sağlıyor

Güneş enerjisi cari açığın kapanmasına en önemli katkıyı sağlıyor
08 Haziran 2013 16:48
A+
A-


OSMAN 9 - Kopya

SolarTurk Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yrd Osman Özberk, Cari açığımızın en önemli etkeni olan enerji açığımızın kapanmasına katkı sağlayacak güneş enerjisinin, ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı belirti.

Özberk: Cari açığımızın en önemli etkeni olan enerji açığımızın kapanmasına katkı sağlayacak güneş enerjisinin, ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı kesindir.Bu sektörde, önemli bir yatırıma imza atan  Solarturk enerji olarak ülkemiz yatırımcılarına her türlü destek verilerek doğru ve sorunsuz  yatırımların yapılmasını sağlamak hedefimizdir.Ülkemizde yeni başlamakta olan Güneş enerji santralleri her geçen artarak önemli bir sektör olacağına inanıyorum.Lisansız ve önümüzdeki günlerde başlaması beklenen 600 MW lık lisanslı yatırımların ülkemiz PV modül yatırımcıları tarafından yapılmasında kalite yönünden,yerli kullanım teşvik’i ve bir sorun olması halinde sorunların çözümü ve muhatap bulunması yönünden önemli faydaları olacaktır.

2005 yılında çıkan 5346 sayılı YEK kanunu ile ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılarak enerji üretiminin önü açılmasına rağmen uzun bir süreç sonunda artık yatırım yapılabilir noktasına gelinmiştir. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasında gerekli yatırım ve teknoloji olarak geç kalmamıza ve uzak doğu şirketlerinin aşırı derecede desteklenmelerine rağmen Ülkemizde bu sektörlerle ilgili yatırımlara başlanılmıştır. Kısa bir zamanda teknoloji ve yatırım olarak bu teknolojiyi kullanan ülkelerle aramızdaki farkın kapanacağına inanıyorum.Türkiye’mizin sanayicisine verilecek olan kısmi bir teşvik ve ‘’manevi destek’’ dahi diğer ülke firmalarına karşı bizlere moral olacaktır.

Türk sanayisi ve Güneş enerjisi sektörü için önemli olan Türkiye’de tek alanda kurulacak olan 5MW’lık en büyük GES yatırımı Solartürk enerji’nin üretmiş olduğu PV modülleri kullanılarak yapılacaktır.

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından ihaleye çıkarılan ve bugüne kadar Türkiye’de tek alanda kurulacak olan 5MW’lık en büyük GES yatırımı Güneş santrali komple elektrik yapım işi 07.06.2013 tarihinde ihalesi yapılmıştır. İhale sonucunda ülkemiz PV modül Üreticilerinden ‘’Solarturk  Enerji’’ ile Seferoğlu elektrik bu ihaleyi kazanmıştır. Bu önemli yatırım, yüksek teknolojiye,kaliteye ve dünya standartlarına  sahip yerli bir sanayi kuruluşu olan Solarturk enerji’nin üretmiş olduğu PV modülleri kullanılarak yapılacaktır.Yerli bir sanayi kuruluşu olarak Solarturk enerjinin ihaleyi kazanması, istihdam artışında önemli bir rol oynayacak ve ülkemizdeki bundan sonraki yatırımlara örnek teşkil edecektir.   

REKLAM ALANI