Dolar 32,5889
Euro 34,8006
Altın 2.499,03
BİST 9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Google yeni bir uydu şirketini daha aldı

Google yeni bir uydu şirketini daha aldı
12 Haziran 2014 08:58
A+
A-

google uyduGoogle’ın bilgi araştırmaları ve hizmetleri şirketi dünyadan uzağa götürüyor.

Google Salı günü yeni kurulan uydu şirketi Skybox Imaging Inc.’yi 500 milyon dolara satın almayı kararlaştırdı. Bu karar dünyanın en büyük internet arama motorunun uzaydan bilgi toplamak ve ulaştırmak adına attığı birçok adımın sonuncusu oldu.

Skybox dünyadan günlük fotoğraf ve videoları toplayabilecek nispeten daha küçük ve ucuz uydular tasarladı. Dow Jones Venture Source’a göre 2009’da kurulan Skybox, Khosla Ventures, Bessemer Venture Partners ve Norwest Venture Partners gibi yatırımcılardan 94 milyon topladı. Şirketin internet sitesinde şirketin kurucularının ilk iş planlarını Stanford Üniversitesi girişimcilik dersinde yazdıkları belirtiliyor.

Google Skybox’ı asıl görüntü imkanlarından dolayı satın aldığını açıkladı. Google aynı zamanda balonlar, insansız hava araçları ve uyduların yardımıyla dünyanın her yerinde hızlı internet imkanı sağlamayı deniyor. Amacı dünya genelinde herkesin internet kullanmasını sağlayabilmek olan Google bununla arama motoruna yapılacak olan arama sayılarını, şirketin reklam gelirini, ve Gmail ve Haritalar gibi uygulamalarının kullanımını artırmayı planlıyor.

“İnsanlar her yerde bağlanabilmek ve dünyanın her yerinden çekilen resimlere ulaşmak istiyor. Bunu yerden kolay kolay yapamazsınız,” diyen Uydu araştırma şirketi TMF Associates’in başındaki Tim Farrar, “Uydular Google’ın karasal ağ bağlantıları gerçekleştirilemeyen uzaktaki dağlara ve büyük ormanlara daha kolayca ulaşmasını sağlayarak boşlukları dolduracak,” ifadesini kullandı.

Google’ın Haritalar uygulaması ticari amaçla kullanılan uydu görüntüleri de dahil yaklaşık 1,000 kaynaktan toplanan görüntüleri kullanıyor. Bu görüntülerin çoğu birkaç ayda veya yılda bir güncelleniyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI