Dolar 32,3691
Euro 34,9702
Altın 2.326,20
BİST 9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Gıda ve tekstilde iflas ve birleşmeler yaşanabilir

Gıda ve tekstilde iflas ve birleşmeler yaşanabilir
26 Aralık 2016 15:18
A+
A-

Euler Hermes’in Türkiye CEO’su Özlem Özüner 23 Aralık tarihli röportajında, nakit akımı ve yüksek borçluluğun Türk şirketlerinin en önemli sorunu olduğunu kaydetti.

Kredi sigortalama şirketi Euler Hermes’in Türkiye CEO’su Özlem Özüner 23 Aralık tarihli röportajında, nakit akımı ve yüksek borçluluğun Türk şirketlerinin en önemli sorunu olduğunu kaydetti.

Özüner, 2017 yılında ekonomik büyümede görülen yavaşlamaya bağlı olarak şirketlerin bahsedilen problemlerinin süreceğini sözlerine ekledi. Özüner, Türkiye ekonomisinde kırılganlığın 15 Temmuz başarısız darbe girişimi ve kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in not indirimi sonrasında sürdüğünü belirtti.

Özüner, “Herkesin bekle ve gör durumunda olduğu, doğrudan yabancı yatırımlarda, turizm gelirlerinde ve yurtiçi ekonomi güveninde düşüş yaşanırken yeni bir ekonomik büyüme hikayesinin arandığı bir ortamdayız” dedi.

Özüner, tüm olumsuz gelişmelere rağmen, bankacılık sektörü ve şirketlerin belirsizliklere 2000’li yıllara kıyasla daha dayanıklı olduğunu söyledi.

Borçlu şirketlerin yaşamını sürdürmek için borçluluklarını azaltmak ve boyutlarını küçültmek durumunda olduklarını söyleyen Özüner, gıda, tekstil ve teknoloji perakendeciliği sektörlerinde konsolidasyon yaşanabileceğini sözlerine ekledi.

Özüner, Türkiye’de 2016 yılında şirket iflaslarının 17 bin düzeyindeki tahminleri aşabileceğini belirtirken, iflas ertelemeyle ilgili düzenleme nedeniyle 2017 yılında iflas sayısının 2016 yılına göre gerileyebileceğini söyledi.

Özüner, Türk şirketlerinin borçların ortalama vadenin iki katına yükselerek 120 güne ulaştığını ve 90 gün civarındaki tahminlerini aştığını kaydetti.

REKLAM ALANI