Dolar 32,5222
Euro 34,7276
Altın 2.490,25
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

“Gerçek hayatta bizi neler bekliyor?”

“Gerçek hayatta bizi neler bekliyor?”
25 Mayıs 2016 10:10 | Son Güncellenme: 25 Mayıs 2016 10:12
A+
A-

????????????????????????????????????

PERYÖN Kariyer Panayırı 10. Yılında Metro Toptancı Marketler sponsorluğunda 10 ilde 4000’in üzerinde öğrenciyle iş dünyasının yetkin isimlerini bir araya getirdi. Büyük şehirler dışındaki üniversite öğrencileri en çok deneyim kazanabilecekleri staj olanaklarını merak ederken, gençlerin hemen hepsinin iş yaşamında kendilerini bekleyen gerçeklerle ilgilendikleri görüldü.

PERYÖN, 2006 yılından bugüne her yıl düzenlediği; sektörlerin önde gelen firmalarıyla üniversite öğrencilerini, yeni mezunları ve kişisel kariyerine yön vermek isteyenleri bir araya getirerek kariyer fırsatları platformu yaratan “Kariyer Panayırı”nın 10. Yıl rotasını tamamladı. Metro Toptancı Market sponsorluğunda gerçekleşen Kariyer Panayırı’nda,Giresun, Kayseri, Konya, Yozgat, Mersin, Manisa, Bilecik, Yalova, Isparta ve Tekirdağ olmak üzere 10 ilde 4000’i aşkın üniversite öğrencisiyle bir araya gelindi. Etkinlikte gençler en çok, kendilerini nasıl bir iş yaşamının beklediği, en popüler meslekler ve deneyim kazanabilecekleri staj ortamlarına nasıl ulaşabilecekleri sorularının yanıtlarıyla ilgilendi.

“Olanak eşitliği iş dünyasının misyonu olmalı.”

Kariyer Panayırı etkinliğinin sonuçlarıyla ilgili bilgi veren PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Sevilay Pezek Yangın; “Özellikle büyük şehirler dışındaki üniversitelerde okuyan gençler, iş dünyasıyla iletişim konusunda kısıtlı olanaklara sahipler ve doğal olarak bu onlar için önemli bir sorun. Yöneticilerinin bizzat panayırımıza katılarak paylaştıkları bilgiler, etkinliğimizin verimliliğini artırdı. Gençler doğal olarak gelecekte kendilerini nasıl bir iş dünyasının beklediğini merak ediyor ve endişe duyuyorlar. Genç potansiyelin doğru değerlendirilmesi misyonumuzdan yola çıkarak ziyaret ettiğimiz 10 ilde bir kez daha fark ettik ki, ülkemizin tüm üniversitelerinde binlerce potansiyel çalışan gelecekle ilgili desteğimizi bekliyor. PERYÖN bu misyon çerçevesinde gençleri iş dünyası profesyonelleriyle bir araya getirmeye ve sorularını yanıtlamaya sürdürecek. Ancak tüm iş dünyasının misyonu da ülkemizin her köşesindeki gençlerin gelecekte eşit iletişim ve iş olanaklarına sahip olması için iş birliği etmek olmalı. Bu konuda işbirliklerine açık ve istekliyiz.”

PERYÖN, gençlere yönelik istihdam olanakları ile ilgili çalışmaları öncelikli gündem maddesi olarak ele almayı sürdürüyor. Her yıl tekrarlanan Kariyer Panayırı bugüne dek binlerce genç insana iletişim ve iş olanakları ile ilgili bilgi paylaşma olanağı sundu. Etkinlik her yıl yeni bir rota ve farklı illerle devam edecek.

EKONOMİ AJANDASI

 

REKLAM ALANI