Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Geleceğin yükselen mesleği: İş Zekası Uzmanlığı

Geleceğin yükselen mesleği: İş Zekası Uzmanlığı
01 Nisan 2014 12:59
A+
A-

Obase Ar-Ge MerkeziOBASE, geleceğin İş Zekası Uzmanlarını yetiştirmek üzere Bahçeşehir Üniversitesi’nde “İş Zekası” derslerine başladı.

Sektördeki 19 yıllık deneyimini teknoloji üretimine aktaran OBASE, teknik bilgi ve mesleki deneyimlerini üniversite-sanayi işbirliği kapsamında üniversite öğrencileri ile paylaşıyor.  OBASE, 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde geleceğin meslekleri arasında parlayan İş Zekası Uzmanı sayısının artmasına katkı sağlamak amacı ile Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde OBASE İş Zekası (Business Intelligence) adıyla dersler vermeye başladı. OBASE uzmanları tarafından verilen dersler; Operasyonel ve Analitik Sistemler, Veri Ambarı Mimarisi ve Bileşenleri, İş Zekâsı ve Karar Destek Sistemi, Veri Görselleştirme, Bilgi Keşfi, Mobil İş Zekası, Veri Madenciliği, Büyük Veri ve kullanım alanları ile İş Analitiği ve İş Optimizasyonu gibi ana başlıkları içeriyor. 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin sektördeki örnek uygulamalar hakkında bilgi edinmesini sağlayan eğitimlerde öğrencilere doğru veri analizi ile şirketlerin stratejik kararlarında nasıl önemli roller aldıkları aktarılıyor.Obase Ar-Ge Merkezi1

İş zekası uzmanları üst yönetimin en yakın çalışanı

Şirketler yeni stratejiler belirlemek ve yeni kararlar almak için veriyi en doğru şekilde analiz ederek İş Zekası teknolojilerinden her geçen gün daha fazla faydalanıyorlar. En çok bankacılık-finans, bilişim, telekom, hızlı tüketim ve perakende gibi müşterilerin yoğun olduğu sektörlerde üst yönetimin en yakın çalışanları arasında yer alan İş Zekası Uzmanları, son yılların gözde çalışanları arasında yer alıyor.

Veri görselleştirme ve veri okuyuculuğu geleceğin yükselen mesleği

OBASE Genel Müdürü Dr. Bülent Dal geleceğin yükselen mesleği ile ilgili şunları söylüyor; “Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre iş dünyasının % 65’inin büyük veriyi halen kullanmaya başlamadığını gösteriyor. Türkiye’de de şirketler ağırlıklı olarak “büyük veri” pilot projeleri yapmak ve ilgili teknolojilerle ilgili deneyimlerini hızla artırmak aşamasındalar. Dünyada olduğu gibi İş Zekası uzmanlarının önemi Türkiye’de de artıyor. Büyük veri, analitik sistemlerin kullanım ile ele alındığında sağladığı katma değer oldukça yükseliyor. Bu nedenle işletmelerin analitik çözüm geliştirme kültürüne ve bu yöndeki insan kaynağına ciddi yatırımlar yapması gerekiyor.”

Ayrıca, Anadolu Üniversitesi Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerine de ‘Bilgi Yönetimi” konularında her ay farklı konularda seminerler veren OBASE, bilgi birikimi ve deneyim gücü ile akademik projelerin gerçeğe dönüşmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Bunun için öncelikle insana yatırım yapan OBASE Ar-Ge Merkezi’nde çalışan mühendis sayısı her geçen gün hızla artıyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI