Dolar 32,3669
Euro 34,9579
Altın 2.325,33
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Gedik Kaynak 50. yılında bir kez daha ihracatın yıldızı

Gedik Kaynak 50. yılında bir kez daha ihracatın yıldızı
18 Nisan 2013 08:21
A+
A-

GedikH

1963 yılında kaynak sarf malzemesi üreticisi olarak kurulan Gedik Kaynak sektöründe  lider olmaya devam ediyor. Döküm, vana, eğitim gibi birçok sektörde faaliyet gösteren, Türkiye’nin köklü kurumlarından Gedik Holding bünyesinde yer alan Gedik Kaynak, “En Çok Ülkeye İhracat Yapan Orta Ölçekli İhracatçılar” kategorisinde bu yıl da ihracatın yıldızı seçildi.

Döküm, vana, sermaye piyasaları, eğitim gibi birçok sektörde faaliyet gösteren, Türkiye’nin köklü kurumlarından Gedik Holding bünyesinde yer alan Gedik Kaynak, 2013 yılında da “En Çok Ülkeye İhracat Yapan Orta Ölçekli İhracatçılar” kategorisinde ihracatın yıldızı seçildi.

Türkiye’nin toplam ihracatının üçte birini gerçekleştiren altı birliği bünyesinde barındıran İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri “İMMİB”den Gedik Kaynak’ın aldığı bu ödül ile 50. yılında da liderliğini sürdürmeye devam ediyor.

Fortune Dergisi tarafından Türkiye’nin en başarılı 50 iş kadını arasında gösterilen Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik Sadıklar, konu ile ilgili “Gedik Kaynak olarak 600 çalışan ve 250 Milyon TL ciroya ulaştığımız 2012’de, 80 ülkeye ihracatımız bulunmaktadır. Holdingin sanayi grubu olarak ise toplamda 400 Milyon TL ciroya ulaştığımız 2012’de temel faaliyet alanlarımızdan Gedik Kaynak ve Gedik Döküm & Vana’da 85 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirdik. Kaynak ihracatında toplam satışımız %50, döküm ve vana ihracatında ise %30 olarak yer alıyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu büyüme ivmesini sürdürerek 50 yıldır olduğu gibi ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

REKLAM ALANI