Dolar 32,5967
Euro 34,8230
Altın 2.410,99
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Futurallia İstanbul 2013: Türk KOBİ’ler Dünya ile Buluşuyor

Futurallia İstanbul 2013: Türk KOBİ’ler Dünya ile Buluşuyor
04 Haziran 2013 13:24 | Son Güncellenme: 04 Haziran 2013 13:28
A+
A-

Haluk Kanca

KOBİ’LERE YÖNELİK İŞ GELİŞTİRME FORUMU FUTURALLİA’NIN ON SEKİZİNCİSİ, TARİHİNİN EN YOĞUN KATILIMIYLA İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞİYOR

Türk KOBİ’lerini yeni pazarlara açmak ve uluslararası rekabet gücünü artırmak amacıyla çalışmalar yürüten İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, dünyanın KOBİ’lere yönelik en büyük eşleştirme ve iş geliştirme forumlarından kabul edilen Futurallia’nın on sekizincisine ev sahipliği yapıyor. İlk kez 5-6-7 Haziran 2013 tarihlerinde Türkiye’de düzenlenecek olan foruma yoğun ilgi var.

1990 yılından itibaren her sene Avrupa ve Amerika’nın çeşitli kentlerinde düzenli olarak gerçekleşen Futurallia’nın en önemli özelliği, dünyaya açılmak isteyen ve küresel büyümeyi hedefleyen KOBİ’leri bir araya getiriyor olması.

WOW Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Futurallia İstanbul 2013 öncesinde düzenlenen basın toplantısında İDTM Genel Müdürü Haluk Kanca’nın Futurallia İstanbul 2013 ile ilgili bilgiler verdi. 

Haluk Kanca, “İDTM’nin üyesi olduğu Futurallia Association’a yaptığı başvurunun ardından bu yıl ülkemizde ev sahipliği yapacağımız Futurallia etkinliklerinin en önemli özelliği, katılımcıların iş hedeflerine göre şekillendirilen eşleştirme sürecinin ardından, her katılımcıya 16’ya yakın bire bir görüşme gerçekleştirme fırsatı sunması” dedi.

Futurallia İstanbul 2013 kapsamında 30 ülke ve 20’yi aşkın sektörden 860 katılımcının bir araya geleceğini ifade eden Kanca, bu rakamla Futurallia İstanbul 2013’ün, on yedi yıllık Futurallia tarihinin en fazla katılımcıyı bir araya getiren ikinci organizasyonu olduğuna dikkat çekti.   

“Futurallia İstanbul 2013, Türk KOBİ’lerine kazandıracağı yeni iş birlikleri ve ihracat olanakları ile Türkiye’nin 2023 vizyonuna katkı sağlayacak”

KOBİ’lerimizin, uluslararası iş ağı oluşturma ve pazarlama maliyetlerinde zorlandıklarını ifade eden Kanca “Futurallia İstanbul 2013, geniş bir yatırımcı ve yabancı iş ortağı arayan hedef kitleyi ülkemize getiriyor. Futurallia İstanbul 2013’ün KOBİ’lerimiz için büyük bir ekonomik avantaj sağlayacağına ve 2023 ihracat hedeflerine olumlu katkıda bulunacağına inanıyoruz.” dedi.

Futurallia İstanbul 2013 öncesinde farklı sektörler ile illerin sanayi ve ticaret odalarının bu olanaktan yararlanmasını sağlamak amacıyla etkin bilgilendirme çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Kanca, geleneksel olarak bütün sektörlere açık olan Futurallia’nın İstanbul ayağında ise otomotiv, makine, inşaat gibi Türkiye’nin lokomotif sektörlerinin katılımının daha ağırlıklı olduğunu da ifade etti.

Kanca, İDTM olarak organizasyonun özellikle KOBİ’ler için yeni ticari ortaklar ve iş imkanları oluşturacağına inandıklarını, Türk KOBİ’lerin ihracat hacimlerini artıracak bu etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmaktan da mutluluk duyduklarını söyledi.  

 

REKLAM ALANI