Dolar 32,5026
Euro 34,5398
Altın 2.497,12
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Fransız marka Türkiye pazarına giriyor

Fransız marka Türkiye pazarına giriyor
29 Nisan 2014 05:59
A+
A-

iroLüks perakendede yeni çağın en ünlü markaları arasında yer alan şirket Türkiye’ye geliyor.

Lüks perakendede yeni çağın en ünlü markaları arasında yer alan Fransız Iro, İstanbul’da mağaza açacak. Beymen işbirliğiyle Türkiye’ye gelen marka, ismini İngilizce ‘kahraman’ anlamına gelen ‘hero’ kelimesinden alıyor.

Hazır giyimde Fransız lüksünün genç temsilcilerinden Iro, Türkiye’de ilk mağazasını açıyor. Beymen işbirliğiyle İstanbul’daki Akasya AVM’de mağaza kiralayan Iro, ağustos ayında yeni sezonla birlikte faaliyete başlıyor. Yeni çağın favori markaları arasında gösterilen, kadın ve erkek giyim koleksiyonları bulunan Iro’nun deneme satışlarındaki yüksek performansı sonrası mağaza açma kararı alındığını söyleyen Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, “Markanın en önemli özelliği lüks kumaşlarla, zamansız ve gayretsiz bir şıklık sağlayan modeller tasarlaması” diyor. Türkiye’de 2012’den itibaren Beymen Blender’larda koleksiyonun belli parçalarını sattıklarını belirten Çapçı, şöyle devam ediyor: “Deri ceket, blazer, jean ve dökümlü tişörtler en çabuk tükenen ürünler arasına girdi. Marka en çok satan markalarımız arasında ilk 3’e girdi. Satışları her sezon arttı ve sürekli yeni sipariş verir olduk. Bu talep sonucu işbirliğimizi genişletip ağustos ayının sonunda Akasya’da mono brand mağaza açmaya karar verdik.”

KLASİK TASARIM VE SOKAK STİLİ BİRLEŞTİ

Arik ve Laurent Bitton tarafından 10 yıl önce kurulan Iro, genç bir marka olmasına rağmen New York’ta sokak modasına etki edebilmesiyle popülaritesini artırdı. Moda eleştirmenlerinin “klasik lüks tasarımla sokak stilini başarıyla karıştıran marka” olarak andığı Iro’nun ismi de İngilizce ‘kahraman’ anlamına gelen ‘hero’ kelimesinden esinlenilerek verilmiş.

DEKORASYON ÜRÜNLERİYLE EVE DE GİRİYOR

Zürih’ten Paris’e, New York’tan Roma’ya popüler alışveriş kentlerinde pek çok butik açan markanın temeli 2004 yılına dayanıyor. Parisli şık kadın imajını sokak tarzına uyarlayan Iro’nun kurucuları olan Bitton kardeşler, giyimin ardından ev dekorasyonuna da el atmayı planlıyor. Yapılan açıklamalara göre, kısa bir süre sonra Iro markalı dekorasyon ürünleri de piyasaya çıkacak. 2014 yılında Türkiye’deki ilk mağazasını İstanbul’da açmaya hazırlanan markanın yeni durakları arasında Los Angeles, Münih, Kopenhag da bulunuyor. Ayrıca, New York’ta yeni bir mağaza açılması planlanıyor. Iro, e-ticaret sitesini de şubatta devreye soktu.

AKIN AKIN LÜKSE GELİYORLAR

Fransız markalar Türkiye’de lüks perakendeye rağbet gösteriyor. Galeries Lafayette’i Türkiye’ye getirecek Demsa, geçtiğimiz hafta Barbara Bui’nin de mağazasını açacağını açıkladı. Ancak orta segmentte faaliyet gösteren Promod ve Conforama gibi Fransız markalar ise pazarda tutunamadı.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI