Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

Finansman sıkıntısına ‘Özel’ çözüm

Finansman sıkıntısına ‘Özel’ çözüm
04 Mart 2015 11:40
A+
A-

Gorsel_2

TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, şirketlerin finansmana erişiminde BİST’in ‘Özel Pazar’ının yeni bir enstrüman olacağını söyledi.

Türk Girişim İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, finansmana erişimin işletmelerin en önemli sorunu olduğunu, bunun aşılmasında Borsa İstanbul’un (BİST) ‘Özel Pazar’ının yeni bir enstrüman olacağını söyledi. Borsa İstanbul’u ziyaret eden TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, şirketlere halka açılmadan finansman bulma imkanı sağlayan Özel Pazar’ı hem girişimciye hem de yatırımcıya hızla anlatmak gerektiğini belirterek, bu çerçevede protokol imzaladıklarını kaydetti.

ORTAK OLMAK İSTEYENLER VAR

Türkiye’nin zenginleşebilmesi için üzerinde en çok durulması gereken konunun girişimcilik olduğunu vurgulayan Onatça, “Ülkemizde finansmana ulaşım kolay değil. Rakiplerimizden daha maliyetli, daha yüksek oranlı faizlerle girişimde bulunmak zorunda kalıyoruz. Diğer taraftan belirli bir kaynağı olan, bu kaynağı bir şirkete ortak olarak değerlendirmek isteyen yatırımcılarımız var. BİST’in web tabanlı bu uygulamasını girişimcilerin finansmana ucuz ve çabuk ulaşabileceği bir enstrüman olarak değerlendiriyoruz. Özel Pazar’ın Anadolu’daki tanıtımına katkı sağlayacağız. Başta KOBİ’lerimiz olmak üzere işletmelerimiz Özel Pazar’a üye olmakla hem kurumsallaşmalarına katkı sağlamış hem de yeni bir finansman enstrümanı edinmiş olacak” diye konuştu.

PROJELERİNİ ANLATABİLECEKLER

BİST Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer de Özel Pazar’la yeni girişimcilerin ve büyüme potansiyeli olan şirketlerin, ihtiyaç duydukları sermayeyi bulabilecekleri, yatırımcılarla güvenli bir ortamda görüşebilecekleri, projelerini anlatabilecekleri bir ortam sağlandığını söyledi. Zafer, Özel Pazar’ın TÜRKONFED’in yürütmekte olduğu ‘Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde Girişimciler için Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’ kapsamında tanıtılacak olmasının uygulamanın başarısında etken olacağını belirtti.

 

REKLAM ALANI