Dolar 32,5362
Euro 34,7931
Altın 2.435,38
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

“Finansman kaynaklarını verimli kullanmalız”

“Finansman kaynaklarını verimli kullanmalız”
13 Mayıs 2019 11:08
A+
A-

Türkiye lojistik sektörünün büyüklüğünün 2018 yılında 372 milyar TL’ye ulaştığını belirten UTİKAD Başkanı Emre Eldener, “Olası dalgalanmalara karşın doğru yatırımlarla finansman kaynaklarını verimli şekilde kullanarak, 2019 yıl sonuna doğru belirli bir ivmeyi yakalamayı umuyoruz” dedi.

 

“Mersin ve İzmir öne çıkıyor”

Türkiye’nin coğrafi konumundan kaynaklanan avantajlarının kürsel pazardaki yerinin korunması açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Eldener, “Küresel anlamda ilgi çekebiliyoruz. Mersin ve İzmir Türkiye’nin lojistik üs olmasında rol alıyor. Yurtdışında ise Almanya, Hollanda, Singapur ve Hong Kong öne çıkıyor. Bu ülkeler stratejik konum ve lojistik merkez niteliğinde olmalarından dolayı büyük önem taşıyor. Söz konusu ülkeler Lojistik Performans Endeksi’nde yerini korurken, her zaman ilk 15 içinde yer alıyor. Lojistik Performans Endeksi’nde Almanya ilk sırada yer alırken ikinci sırada İsveç ve üçüncü sırada Belçika bulunuyor. Almanya altyapı, lojistik yeterlilik ve kalite alanlarında öne çıkıyor. Dolayısıyla verimlilik düzeyi ve gümrük alanında istikrarlı bir performans gösteriyor. Hollanda gösterdiği gelişim ve yenilikçi yaklaşımlarla, Singapur gümrük alanında kuvvetli bir yapıya sahip olmasıyla, Hong Kong ise tedarik zinciri yönetiminde başarılı olmasıyla bu endekste başarılı ülkeler arasına giriyor” ifadesini kullandı.

“Sektöre yön verecek zirvelerimize bu sene de devam edeceğiz”

UTİKAD olarak lojistik sektörünün geleceğini her fırsatta gündeme getirdiklerini anlatan Eldener, “Bu yıl gerçekleştirdiğimiz Geleceğin Lojistiği Zirvesi’nde bu konuda sesimizi duyurduk. 19 Eylül 2018 tarihinde düzenlediğimiz zirvede blockchain, lojistik sektörünün geleceğine dair öngörüler, küresel ısınmanın lojistik sektörüne etkileri, Endüstri 4.0, tedarik zinciri, dijitalleşme, sürdürülebilirlik, forwarderlık gibi konulara dikkat çektik. Lojistik sektörü temsilcileri ve tedarik zinciri yöneticilerinden katılımın sağlandığı zirvede gelecekte neler olacak, gelecekte bizi neler bekliyor sorularının cevaplarını da vermeye çalıştık. Yeniliklere açık olmamız gerektiğini vurguladık. 2019 yılında da zirvelerimize devam edeceğiz. 25 Eylül 2019 tarihinde düzenlenecek İleri’ye Dönüşüm Zirvesi ile lojistik sektörünün ve sektörle bağlantılı diğer meslek dallarının yakın gelecekte geçireceği ileriye dönüşüm değerlendirilecek. Sektörümüz geleceğine yön veren nesnelerin interneti, robotlar ve teknolojik gelişmeler üzerinde durulacak olan zirve çeşitli sergiler eşliğinde lojistik sektörüne ilham verecek” ifadesini kullandı.

Eldener, devletin sektöre sağladığı desteklere de değinerek şunları söyledi: “Lojistik firmaları UTİKAD’ın girişimleriyle teşviklerden yararlanır duruma geldi. Ancak hizmet ihracatçıları olarak lojistik firmalarına yönelik teşviklerin kapsamlarının genişletilmesi sektörün beklentileri arasında yer alıyor. Lojistik sektörü Turquality, Marka Destek Programı ve Bireysel Fuar Katılım gibi desteklerden yararlanıyor. Ticaret Bakanlığı’na öneri olarak gönderdiğimiz Bireysel Fuar Katılım Listesi’nde yer verdiğimiz fuarların hepsi kabul görüyor ve listeye eklenerek bakanlığın resmi internet sayfasında yayınlanıyor.”

REKLAM ALANI