Dolar 32,5286
Euro 34,9017
Altın 2.439,53
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

“Faiz indirimi beklentileri geçebilir”

“Faiz indirimi beklentileri geçebilir”
13 Nisan 2016 11:14 | Son Güncellenme: 13 Nisan 2016 11:15
A+
A-

gosterge-tahvilin-bilesik-faizi

Dün ataması gerçekleştirilen Merkez Bankası yeni Başkanı Murat Çetinkaya ilk faiz kararını önümüzdeki hafta verecek. Para piyasaları uzmanı Murat Sağman, yeni başkan Çetinkaya’nın ilk faiz kararında çok radikal adımlar atabileceğini ve faiz koridorunun üst bandında 1 puanlık indirime gidebileceğini savundu

Dün gerçekleştirilen Merkez Bankası başkanı atamasını ve piyasaları değerlendiren Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Sağman, Çetinkaya’nın atanmasının iki açıdan çok olumlu bir gelişme olarak yorumladı.
 Sağman, “Birinci olumlu neden olarak mevcut poltikaların sürdürebilmesi açısından kurumun içerisinden birinin bu göreve getirilmesi çok önemli bir adım. İkinci olarak ise atamanın Başçı’nın görev süresinden bir hafta önce yapılmış olmasını gösterebiliriz. Böylece bir geçiş süresi için zaman yaratılmış oldu” dedi.

“HERKES 25 PUAN BEKLİYOR BENCE EN AZ 75 BAZ PUAN İNDİRİM GELİR”

Yeni Başkan Çetinkaya’nın görevir resmen devraldıktan bir gün sonra bir faiz kararı vereceğini hatırlatan Sağman, “Yeni başkan Murat Çetinkaya ilk önemli sınavını 20 Nisan’daki toplantıda verecek. Bu toplantıda piyasalar 25 puanlık indirim beklerken ben üst bantta en az 75 baz puan indirim bekliyorum. Hatta 1 puan bile indirim gelebilir. Alt bantta 25 baz puanlık bir indirim gelirse de hiç şaşırmam. Yani 10,50 olan üst bant 9,50 veya 9,75’e çekilebilir.Alt bant ise 7,25’ten 7 puana düşürülebilir. Şu an piyasada alt bantta indirimden bahseden kimse yok” şeklinde konuştu.

 “FAİZ İNDİRİMİ GELİRSE DOLAR 2,90’I GÖREBİLİR”

Merkez’e yapılan atamanın piyasalar tarafından olumlu karşılandığının altını çizen Sağman, belirsizliklerin çok hızlı ve etkin bir şekilde ortadan kaldırılması oluşan olumlu havadaki en büyük etkenler arasında yer alıyor. Kurumun içinden bir atama yapılmasıda iyimser hava yarattı. fakat şimdi faiz indirimleri söz konusu olacak ve beklentilerin üzerinde bir faiz indirimi gelirse dolarda 2,90’a doğru bir hareket gelebilir. Faiz kararının açıklanacağı 20 Nisan’a kadar ise dolar 2,80-2,85 aralığında kalır.

“ALTIN BİR SÜRE DAHA YATAY SEYREDER”

Altında ise küresel piyasalarda yaşanan artış, dolar/TL kuru düştüğü için yerli yatırımcıya yansımadı. Bu seviyeler altın için devam edecektir ve bir süre daha yatay seyredebilir.”

REKLAM ALANI