Dolar 32,5668
Euro 34,8820
Altın 2.438,56
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Evlerde su baskınlarına çare bulundu

19 Temmuz 2014 17:10
A+
A-

wallyhomeAkıllı ev sistemleri denilince Nest akla gelse de çamaşır makinasından, diafonave hatta su ısıtıcısına kadar farklı ürünlerde yeni girişimler mevcut. Yeni ürünlerle dikkat çeken pazara yeni adım atan girişimlerden biri olan Wally’de geliştirdiği cihazla evde yaşanacak su baskınlarına anında müdahale edilmesini sağlamayı hedefliyor.

Estetik görünüme sahip cihaz akıllı telefonla bağlantı kurarak anlık sıcaklık, nem ve su sızmalarınının bildiriminde bulunuyor. Paketin içinde 6 sensörle birlikte sunulan Wally su sızması yaşanabilecek yerlere konularak problem çıkması dahilinde, yer bildiriminde de bulunuyor.

Bu işlem ev içinde konum tespiti yapıldığı gibi anlaşılabiliyor ama her bir sensöre isim verilmesine izin veren Wally ekstra bir teknoloji olmadan sorunu çözmüş görünüyor.

ABD dışında şu an satışı olmayan ürünün fiyatı 300 dolar olarak belirlenmiş. 6 sensör ve 1 merkez sistem olarak sunulan paketin haricinde isteyenler 35 dolara sensör ve 125 dolara merkez sistemi satın alma imkanı da bulunuyor. Fiyatı ve sadece ABD’de satılması bir yana akıllı ev sistemleri yakın bir gelecekte evin her bir noktasında bulunacak görünüyor.

Ürünü daha detaylı incelemek isteyenler buradan ulaşabileceği gibi Wally için hazırlanmış videoyu buradan izleyebilirsiniz.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI