Dolar 32,5474
Euro 34,9987
Altın 2.434,94
BİST 9.766,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Evler, insanlardan daha akıllı olacak

Evler, insanlardan daha akıllı olacak
12 Haziran 2014 11:01
A+
A-

angel blocsEvinizi akıllandırmak istiyorsunuz ancak ev otomasyon fiyatlarından dolayı bu isteğinizi gerçekleştiremiyor musunuz?

AngelBlocks sistemi, özelleşmiş işler atayabileceğiniz küçük sensör ünitelerinden ve onları yöneten AngelGate isimli bir kontrol parçasından oluşuyor. AngelBlocks üniteleri evde herhangi bir şey kontrol etmek veya bir şey olunca sizi uyarmak gibi çeşitli işlerde kullanılabiliyor. AngelGate kontrol parçasını evin Internet bağlantısına ekliyorsunuz ve AngelBlocks ünitelerini de istediğiniz ev aletine bağlıyorsunuz. Kontrol parçası ve üniteler sistem çapında birbiri ile kablosuz konuşuyorlar. AngelBlocks üniteleri çok hafif ve istediğiniz yere vida veya yapışkan bant ile tutturulabiliyorlar. Her bir AngelBlocks ünitesine ek görev modülleri takıp, bir görev atayabiliyorsunuz. Üniteler tek başlarına ısı, sallanma, titreşim kontrolü yapabiliyor.akilli ev smart (1)

Ek modüllerle ise basınç, nem ve hareket de kontrol ediyorlar. Devamlı etraflarını tarıyor ve programlamanıza uygun olarak, belli durumlarda belli şeyler yapabiliyorlar. Mesela bitkilerinizdeki nem seviyesi düşünce sulama yapmanızı hatırlatabiliyor, bahçedeki alet kulübesi kapısı açılınca sizi uyarabiliyor, bir köpek çöp tenekesini devirirse haber verebiliyor, siz evden çıkınca kapıyı bile kilitleyebiliyor (doğru donanım desteği ile tabii). Bunlara ek olarak, AngelTags ismindeki küçük vericileri yanınızda (mesela cebinizde) taşıyarak, ev içinde hareket ettiğinizde sistemin sizi takip edip belli akıllı işler yapmasını sağlayabiyorsunuz. Örnek olarak siz odadan odaya geçtikçe ışıkları açıp kapatmak veya evden ayrıldığınızda garaj kapısını kilitlemek gibi. Hatta sistem sizi uyarmak için Facebook veya Twitter’a durum güncellemesi bile atabiliyor. Son olarak, sistem açık kaynaklı olduğu için farklı ev otomasyon sistemleri için destek verilebiliyor ve değişik markalardan ürünlerle bir arada kullanılabiliyor. Akıllı ev otomasyonu hiç bu kadar kolay olmamıştı.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI