Dolar 32,4494
Euro 35,0400
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Ev kadınları doğrudan satış ile kazanıyor

Ev kadınları doğrudan satış ile kazanıyor
22 Şubat 2014 08:47
A+
A-

HakanTuna_01

Ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınlar doğrudan satış yapan firmalar ile para kazanıyor. 118 ülkeye ihracat yapan kozmetik ve kişisel bakım firması Tanalize Kozmetik, doğrudan satış yöntemini kullanarak Farmasi markası ile ev kadınlarına ek gelir kaynağı yaratıyor.

Başta Ortadoğu ve Afrika ülkeleri olmak üzere 118 ülkeye ihracat yapan kozmetik ve kişisel bakım firması Tanalize Kozmetik, doğrudan satış yöntemini kullanarak Farmasi markası ile ev kadınlarına ek gelir sağlıyor. Hem ev bütçesine katkı sağlamak hem de bakımlı olmak isteyen kadınlara iş olanağı sağlayan firma, doğrudan satış yöntemiyle 10-11 bin üyesine para kazanma olanağı sunuyor. Yaklaşık 2 bin ürünü olan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tuna, bu sistemle hedefin kendi ürünlerini satanlara para kazandırmak olduğunu belirtiyor. Tuna, doğrudan satış yöntemini kadınların çok iyi uyguladığını belirterek “Kendi harçlıklarını çıkarıyorlar, bunun yanında hane halkına, çoluk çocuklarına, ev ekonomisine de çok büyük katkıları oluyor.” dedi.

Tuna, bu yöntemde kadınlara eğitim verildiğini de değinerek “Hem görsel yönden, hem de çalışanlarımızın onlara verdiği eğitimlerle çok faydamız oluyor. Bir yönde de ülke ekonomisine çok büyük değer kazandırıldığını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
“SSK’LARINI YAPIYORUZ”

Bir yandan da doğrudan satış yapanların sayısını artırmak için yeni planlamalar ve kampanyalar düzenlediklerini belirten Tuna, “Burada da belli kriterleri geçenlere sigorta yapıyoruz. Bildiğimiz SSK’larını yapıyoruz. Bu da onların ve ev halkının güvenceleri haline geliyor. Hem emekliliklerinde hem sağlık taramalarında onların tedavilerinde büyük bir kolaylık sağlıyor.” dedi. Satışlardan yüzde 25 pay alındığını belirten Tuna, “1000 liralık mal satan bir kişi 250 lira para kazanıyor. Ayrıca başkalarını kendine üye olarak yazıp çalıştırdığı zamanda yüzde 20-25 oranında bir prim şekli ile para alıyor.” dedi.

“AYŞE HANIM’A, FATMA HANIM’A, EMİNE HANIM’A KAZANDIRIYORUZ”

Tuna, kozmetik sektöründeki raf satışı ile doğrudan pazarlama arasındaki farkı ise şöyle anlatıyor:

“Normalde market sizden bir malı alırken yüzde 10-15 dağıtıcı para kazanıyor, market de yüzde 30 alıyor. Yine yüzde 45’e geliyor. Biz bu parayı mağazaya kazandıracağımıza, Ayşe Hanım’a, Fatma Hanım’a, Emine Hanım’a kazandırıyoruz. Onlar bu parayı kazandıkları müddetçe de yan komşusuna, ön komşusuna, günlerinde, iş yerlerinde herkese tavsiye ediyorlar ve satıyorlar. Bizim ürün gamımızda bir evin ihtiyacı olan her şey bulunuyor. Hiçbir şekilde de Çin malı, şu malı bulunmuyor. İçinde paraben ve kanserojen bulunmayan sağlıklı ürünler üretiyoruz. Bu da tercih edilmemiz için önemli bir ayrım.”

“KENDİMİZE GÖRE KÜÇÜK BİR ORDU YARATMIŞ OLUYORUZ”

Tuna, 2014-2015 döneminde Türkiye’deki yatırımlarına ağırlık vermek istediklerini belirterek, “İyi bir üreticiyiz. Kendi ambalajlarımızı da kendimiz üretiyoruz. Bize hammaddeler gelir. Daha sonra bitmiş halde bütün ürünler TIR’larla gönderilir. Günde 500 bin adet mal üretiyoruz. Bu da yılda 150-180 milyon parça mal anlamına geliyor.”dedi. Doğrudan satış yapılacak olan kişilerle karşılıklı hukuki geçerliliği olan sözleşme imzaladıklarını belirten Tuna, “Bu sözleşme ile karşılıklı güvence sağlıyoruz. Böylece kendimize göre küçük bir ordu yaratmış oluyoruz. Dünyada 350 milyon kullanıcımız bulunuyor. Şu anda aktif olarak çalışan 10 bin kişinin kazancından sorumluyum ve onlara her ay bir önceki aya göre daha fazla kazandırmaya çalışıyoruz. 10 ülkede doğrudan satış yapıyoruz. Bu yönde de ilerlemeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“BAZI ŞEHİRLERDE MÜMKÜN DEĞİL”

Tuna, Anadolu’nun kendileri için büyük bir pazar olduğunu belirterek “Büyük şehirlerde bazı şeyleri gidip marketten almak çok kolay ama bazı şehirlerde bu mümkün değil. Bizim ana işimizin olduğu yerler de bu noktalar. Market çok uzağında, ailesel yapı olarak da markete gidemiyor… Bunlar birbirine ticaret yapan insanlarımızın ellerini güçlendiriyor. Onlara çok hızlı ve güvenilir şekilde ürünlerimizi ulaştırıyor.” dedi.

HELAL ÜRÜN İLE ORTADOĞU KOZMETİK PAZARINDA BÜYÜK PAY…

Firma, “Helal Sertifikası” ile Arap ve Ortadoğu kozmetik pazarından büyük paya sahip. Yüzde 100 Türk sermayesi olan firma Ukrayna’da da bulunan üretim tesisleri ve 50 bin danışmanı ile doğrudan satış yöntemi ile satılan birçok markanın tahtına aday. Firma 2015 yılında da Rusya pazarına açılmayı hedefliyor.

 

 

 

REKLAM ALANI