Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Esnafın Yeni Kazanç Kapısı Kargo Teslimi

Esnafın Yeni Kazanç Kapısı Kargo Teslimi
15 Mayıs 2015 10:41
A+
A-

genel
ETicaret2015 Konferansı, 500’ü aşkın katılımcısı ve birbirinden değerli panelistleri ile eticaret sektörünün nabzını tuttu.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu tarafından her yıl gerçekleştirilen eticaret konferanslarının üçüncüsü olan ETicaret2015, bu yıl 500’ü aşkın katılımcı ile Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, Türk Ekonomi Bankası ve EticaretSEM işbirliğinde 14 Mayıs 2015 tarihinde Silence Hotel & Convention Center’da gerçekleştirildi.
Moderatörlüğünü TV Programcısı ve Yazar Metin Uca’nın yaptığı konferansın açılış konuşmalarını İSO Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Kaya ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen yaptı.

Beykoz MYO Mütevelli Heyet Başkanı R. Engin Özmen

ETicaret Sektörü AVM’ler için Önemli Bir Tehdittir
İSO Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Kaya açılış konuşmasında eticaret sektörünün dünyada giderek artan öneminden söz etti. Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen ise Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun eticaret gibi Türkiye’de lojistik sektörüne katkı sağlayacak her organizasyonun arkasında olduğunu belirterek, “Kent lojistiği, gece lojistiği kavramları ile bugün artık eticaret çok önemli bir yere geldi. Eticaret sektörünün gelişimi bugün AVM’ler için dahi bir tehdit haline gelmiştir” dedi.
Restoransız Restoran Devri Başladı
Konferansın Keynote konuşmacısı ise Master Chef Murat Bozok oldu. Bozok, artık restoransız restoran döneminde olduğumuzdan söz ederek, dünyada yiyecek içecek sektörüne getirilen inovasyonları katılımcılarla paylaştı, eticaretin restoranlarda nasıl kullanıldığı üzerinde gerçek örnekler verdi.

Lojistik Paneli

Kargolar Esnafa Yeni Kazanç Kapısı Yarattı
Konferansta yapılan 5 panelden biri Lojistik idi. Lojistik Panelinin Moderatörü Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu BLUARM Müdürü Prof. Dr. Okan Tuna, konukları ise Ünsped CEO’su Dr. Hakan Çınar, Eta Taşımacılık Genel Müdürü Hamdi Erçelik, Bukoli İş Geliştirme Müdürü Hakan Arıkan ve Webnak CTO’su Umut Gökbayrak oldu.
Panelde Türkiye’de eticaretteki yeni iş modellerinin lojistik pazarının geleneksel iş modellerini henüz daha zorlamadığı ancak büyük bir gelişim içinde olduğu konuşmacılar tarafından onaylandı. Özellikle büyük şehirlerdeki plaza çalışanlarının kargo trafiğinin yoğunluğunun iş yapmayı engellediği ve buna bağlı olarak da çoğu plazada teslimatın yasaklandığı anlatıldı. Bu konuda çeşitli iş modelleri geliştirildiğinden söz edilen panelde, esnafların akşam saatlerinde ve hafta sonları kargoların teslim alınabileceği bir teslimat noktası olarak kullanılmasına olanak veren sistemden söz edilerek esnafın artık kargo teslim noktası olacağı belirtildi.

Yatırım Paneli

Yatırımcı Fikirden Çok Girişimci Arıyor
Metin Uca’nın moderatörlüğünü yaptığı Yatırım Panelinin konukları ise Aslanoba Capital Kurucusu Hasan Aslanoba, Keiretsu Forum Yönetim Kurulu Başkanı Aydonat Atasever, Sefamerve.com CEO’su Mehmet Metin Okur, TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Çoşkuner oldu. Yatırımcılar ivmelenmiş veya başarılı bir fikri olan projelere finans bulmanın zor olmadığını belirtirken, kimi yatırımcıların fikir aşamasındaki kimi yatırımcıların ise ivmelenmiş projelere yatırım yaptığında hemfikir oldular.
Girişimi gerçekleştirmekten çok yaşatıp geliştirmenin zor olduğunu belirten yatırımcılar son yıllarda girişimcilik vasıflarının öne çıktığını girişimcinin girişimlerinin yanı sıra girişimcilik özelliklerinin sorgulanmaya başladığını belirttiler.

 

İşler Artık Mobile Taşınmak Zorunda

Moderatörlüğünü Metin Uca’nın yaptığı E-Ticaret panelinde ise konuşmacılar Gittigidiyor Genel Müdürü Gülfem Toygar, Markafoni CEO’su İlker Baydar, Ticimax CEO Cenk Çiğdemli, Tazedirekt CMO Aslıhan Ulutaş oldu.
Geleneksel ticaretin artık mobilleşmesi gerekliliği üzerinden konuşulan panelde konuşmacılar sektöre yeni girmek isteyenlere tüyolar verdi; nereye gitmek istediğinizi iyi bilin, sabredin, kaliteli ürün gönderin, müşteri deneyimini hep en üstte tutun, işe başlarken uzun vadeli iş planı yapın, ekibinizi dikkatli seçin, günü kurtarmaktansa, büyümenizi sizinle takip edecek bir altyapı kurun.

Girişim Paneli

Sekizinci Çakramız Girişimcilik
Konferans konuşmacılarından Endeavor Genel Sekreteri Didem Altop ise insan bedeninin bedenin yedi çakrasından söz ederek sekizinci çakranın girişimcilik çakrası olduğunu belirtti. Başarılı girişimciliğin olmazsa olmazlarını anlatan Altop, “İş fikri, örgütleme ve uygulama becerisi, yol haritasını öngörmek, onunla barışık olmak, açık fikirlilik, yenilikçi yaklaşım girişimcilik için olması gerekenler” dedi.
Girişimcilikte Başarı için Akıllı Bir Deli Olmanız Gerekli

Moderatörlüğünü TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz’un yaptığı Girişimcilik Paneli’nin konukları ise girişimleri ile birer başarı hikayesi yazan Türkiye’nin genç girişimcileri Chain
CEO’su Kemal Apaydın, OBSS CEO’su Zafer Şen, Insider CEO’su Hande Çilingir ve Parasut CTO’su Andaç Türkmen idi. Panelde girişimciliğin bir çeşit delilik olduğu başarılı olmak için ise iyi bir iş fikri olan akıllı bir deli olma gerekliliği dile getirildi. Girişimlerin sürdürülebilir büyümesi için rekabetin olmadığı pazarlara açılma ve şirket çalışanlarının ortaklık yolu ile şirkete ortak edilmesi gerekliliği görüşüldü.

Ödeme Sistemleri Paneli

Ödeme Sistemleri Eticarete Güç Veriyor
Moderatörlüğünü TV Yapımcısı Atıf Ünaldı’nın yaptığı Ödeme Sistemleri Paneli’nin konuşmacıları ise İninal CEO’su Çelik Ören, Digital Planet CEO’su Erdinç Börekoğlu, Paypal Genel Müdür Yardımcısı Cenap Doğru, İyzico CEO’su Barbaros Özbugutu idi.
Ödeme sistemlerinin eticaret sektörünün önemli bir ayağı olduğundan söz edilen panelde bankacılık sisteminin dışında kalmış kişilerin ödeme sistemlerinden faydalanmasını sağlayan sistemler konuşuldu.
Konuşmacılar mobil ödeme sistemlerinin giderek daha da önem kazandığını belirterek, ödeme sistemlerinin daha çok 18 yaş altı gençlerin oyun alımlarında ve yurtdışındaki sitelerden yapılan alışverişlerde tercih edildiğini belirttiler.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI