Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Erdoğan’dan “Kredi kartı almayın” çağrısı

Erdoğan’dan “Kredi kartı almayın” çağrısı
17 Temmuz 2013 07:08
A+
A-

basbakan_aciklama

Başbakan Tayyip Erdoğan, bir banka patronuyla yaptığı görüşmede, “Faiz dışı gelirden elde ettiğin parayı gömüleceğin mezarı doldurmaya kalksak almaz. Vatandaştan bu komisyonu almayın” uyarısında bulunduğunu belirterek, vatandaşlara da, “Kredi kartı almayın” çağrısında bulundu.

Başbakan Erdoğan, Vilayetler Evi’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından şehit yakınları ve gazilere verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

SAĞLAM KAZIĞA BAĞLAYACAĞIZ

“Dünya güçlü bir Türkiye istemiyor. Bölgemizde oynanan oyunlar zayıflatılmış bir Türkiye içindir ama buna da izin vermeyeceğiz. Onlar yanlış hesaplar peşindeler ama biz hesabımızı da iyi yapıyoruz. Önce eşeği sağlam kazığa bağlayacağız, sonra işi Allah’a havale edeceğiz

ALMAYIN

Göreve geldiğimizde yolsuzluklar diz boyu idi. Ama şimdi aynı şekilde bir yolsuzluk zinciri yok. Tamamen yok demiyorum yine var. Geçenlerde faiz lobisi derken boşuna demedim. Bir şeyi bildiğim için bunları söylüyorum. Zira faiz dışı gelirlerle abad olan bir lobi var. Hani şu kredi kartları falan filan diyorsanız ya. Onları almayın. Onlara ödediğiniz para, sadece bir bankayı örnek vereceğim isim vermiyorum 600 trilyon bir yılda.

KARTLA HAVA ATIYOR

Bunun yanında Ziraat, Halk, Vakıf bütün toplam gelirleri 600 trilyon. Oynanan oyunun ne kadar büyük olduğunu görüyor musunuz? Kim ödüyor bu parayı zengin değil, fakir fukara ödüyor. Allah selamet versin. Bayılıyor bir tane kredi kartı alayım diye. Onunla sanki hava atıyor. Ay sonu gelmeden para bitiyor zaten. Oynanan oyun bu. Oynanan oyunu hep beraber bozmalıyız. Herkes ayağını yorganına göre uzatmayı bir öğrense o zaman bunlar bu parayı elde edemeyecek.

MEZARIN ALMAZ

Bir tanesiyle görüştüm. Açık söyledim. Ya Allah aşkına faizden elde ettiğin gelir tamam, fakat bu faiz dışı gelirden elde ettiğin parayı gömüleceğin mezarı doldurmaya kalksak almaz. Vatandaştan almayın bu parayı komisyonu almayın. Yok. Doymazlar. Diyorum ya onların gözünü ancak kara toprak doyuracaktır.

AL VER SÜRECİ DEĞİL

Çözüm süreci adını verdiğimiz süreç asla ve asla şehitlerimizin hatırasını incitecek bir süreç değildir. Biz asla böyle bir adımı atmayız. Şehitlerimizin hatırası her siyasi görüşün, her siyasi tasarrufun kat be kat üzerindedir. Bir tek şehidimizin hatırası incinecekse herşeyimizden, hatta ser’imizden vazgeçeriz. Bu süreç bir al ver süreci, bir pazarlık süreci değildir. Ülkemizin istikbali, istiklali için, bayrağımızın namusu için gerekirse ebediyete kadar kahramanca mücadele ederiz. Ama biz ölmenin ve öldürmenin değil, yaşamanın ve yaşatmanın olduğu bir ülke istiyoruz.

PRANGAYI YOK EDECEĞİZ

Sadece terör ve teröristlerle değil onları kullananlarla da mücadele ediyoruz. Gençlerimizin kanıyla beslenen çok farklı odaklar ve çevreler var. Kan akması için her türlü tahriki yapan alçakların, hainlerin işbaşı yaptığına tanıklık ediyoruz. Tekrar ediyorum, taviz vermeyiz. Aziz şehitlerimizin ruhlarının incitilmesine asla ve asla müsaade etmeyiz. Bu süreci akamete uğratmak isteyenler tarihe hesap veremez. Türkiye Cumhuriyeti küçük kurnazlıklar karşısında boyun eğecek bir devlet değildir. Sabırla, metanetle yolumuza devam edecek, Türkiye’nin ayaklarına takılmış prangayı mutlaka kırıp yok edeceğiz. Biz bugüne kadar sizin başınızı öne eğecek bir girişimin içerisinde olmadık, bundan sonra da asla başınızı eğdirmeyeceğiz.”

REKLAM ALANI