Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Enflasyonda yüzde 5 beklentisi

Enflasyonda yüzde 5 beklentisi
13 Ocak 2015 10:35
A+
A-

 

Bar_____Ayd__n

ASİAD Başkanı Barış Aydın:“Petrol fiyatlarındaki düşüşün de etkisiyle enflasyonda 2015 beklentisinin yüzde 5’in altına düşmesi, 2014’te piyasalardaki daralmanın acısını çıkarabilir”

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, petrol fiyatlarının 50 doların da altına düşmesiyle üretimde en önemli gider kalemlerinden birinin etkisinin hızla azaldığını, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de öngördüğü gibi bu yıl enflasyonda yüzde 5’lerin altını görebileceklerini kaydetti.

Barış Aydın, petrolde her 10 dolarlık düşüşün tüketici fiyatları enflasyonunu yüzde 0,45 civarında düşürdüğünün tahmin edildiğini bildirdi.

Petrol fiyatlarında 50 dolarlık düşüşün enflasyona olumlu yönde etkisinin yüzde 2’nin üzerinde olabileceğini belirten Barış Aydın, şunları söyledi:

“2015 yılı piyasa enflasyon beklentisi yüzde 7,5 civarına kadar düşmüştü. Doğal olarak petroldeki düşüş sadece bizi değil, enerjide dışa bağımlı tüm ülkeleri olumlu yönde etkileyecek ve enflasyonun düşmesine katkı sağlayacak. İhracatını her geçen yıl artıran ve ihraç pazarı ağırlıklı olarak gelişmiş ve gelişen ülkeler olan Türkiye’de, sanayinin büyümesi, yeni yatırımların artması da kaçınılmaz. Yıllarca Türk ekonomisinin üzerinde büyük bir yük olan enflasyon sorununu böylelikle gidermiş olmak biz sanayici ve işadamlarını fazlasıyla memnun ediyor. Ayrıca geçen yıl sıkıntılı, beklentilerle dolu bir yıl geçiren bizler, enflasyonda yeni hedefin tutması durumunda geçen yılın acısını da çıkarmış olacağız.

 

REKLAM ALANI