Dolar 32,3184
Euro 35,1145
Altın 2.295,76
BİST 9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Enflasyon hedefi yüzde 12, zam yüzde 32. içinden çıkamıyoruz”

“Enflasyon hedefi yüzde 12, zam yüzde 32. içinden çıkamıyoruz”
02 Ekim 2019 11:29
A+
A-

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Yönetim Kurulu Başkanı (BUSİAD) Ergun Hadi Türkay, elektriğe yapılan yüzde 14.9 zammın, belirlenen hedeflere ulaşmak konusunda kendilerini daha da zorlayacağını söyledi.

“Enflasyon hedefi yüzde 12, zam yüzde 32. Bu hesabın içinden çıkamıyoruz”

Türkay, sanayicinin 3 temel maliyetine işaret ederek şunları söyledi, “Hammad de fiyatını belirleyemiyoruz. Enerji maliyeti aldı başını gitti. Bir tek, işçilik maliyeti kaldı elimizde. O da zaten bulunması zor olan yetişmiş iş gücünün kaybına neden oluyor. Üretim giderek zorlaşıyor. Acil olarak sanayicinin enerji giderini düşürmenin yolu bulunmalı. Sanayiciler olarak tüm bu zorluklara rağmen elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” Türkay, açıklanan ekonomik hedeflere ulaşmayı, en çok isteyenler arasında sanayicilerin olduğunu ancak hedeflere ulaşmak için yapılanların da buna uygun olması gerektiğini ifade etti.

Türkay, son iki ayda elektrik ve doğal gaza yüzde 32 zam geldiğini hatırlatarak, “Enflasyon hedefi yüzde 12, enerji zammı yüzde 32. Bu hesabın içinden çıkamıyoruz. İşimiz kolay olmayacak” diye konuştu.

DÜNYA

REKLAM ALANI