Dolar 32,3640
Euro 35,0101
Altın 2.325,51
BİST 9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ceza yağdırdı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ceza yağdırdı
22 Aralık 2013 13:32
A+
A-

epdk

EPDK, Eropet’in akaryakıt bayilerine tek seferde toplam 98 milyon TL ceza kesilirken Raman Akaryakıt’a bağlı 51 istasyona toplam 37.2 milyon lira ceza kesildi

– Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, ilgili mevzuat hükümlerine aykırı hareket eden şirket ve kuruluşlara yönelik idari para cezasından lisans iptaline ilişkin kararlar aldı. Bu kararlara göre en çok cezayı Eropet’in akaryakıt bayileri tek seferde 98 milyon lira cezayla almış oldu. Raman Akaryakıt’a bağlı 51 istasyona ise toplam 37.2 milyon lira ceza kesildi. Resmi gazetede yer alan bilgilere göre büyük çaptaki cezalar şöyle sıralandı.

“DAĞ/859-2/19123” sayılı dağıtıcı lisansı sahibi Eropet Akaryakıt Dağıtım Taşımacılık İnşaat Pazarlama Petrol Ürünleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin sözleşmeli bayisi olan 133 akaryakıt istasyonunda stok hareketleri ve akaryakıt alım satım işlemlerinin elektronik ortamda, günlük olarak izlenebilmesine yönelik otomasyon sistemini kurmaması nedeniyle her bir bayi için 739 bin 666 lira olmak üzere toplam 98 milyon 375 bin 578 lira idari para cezası uygulanmasına hükmedildi.

Marpet Otomotiv Akaryakıt Madeni Yağ İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin, sözleşmeli bayisi olan 4 akaryakıt istasyonlarında otomasyon sistemini kurmaması, bildirim yükümlülüğünü yerine getirmemesi ve süresinde savunma yapmaması gerekçeleriyle toplamda 2 milyon 958 bin 664 lira idari para cezası kesildi.

Meram Otomasyon Bilgisayar Petrol Dağıtım Nakliyat ve Turizm Ticaret Anonim Şirketinin sözleşmeli bayisi olan 25 akaryakıt istasyonunda otomasyon sistemini kurmaması, bildirim yükümlülüğünü yerine getirmemesi ve süresinde savunma yapmaması nedenleriyle toplamda 18 milyon 491 bin 650 lira idari para cezası verildi.

Raman Akaryakıt Dağıtım Nakliyat Petrol Ürünleri Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketinin sözleşmeli bayisi olan 51 akaryakıt istasyonunda otomasyon sistemini kurmaması ve süresinde savunma yapmaması nedenleriyle toplam 37 milyon 722 bin 966 lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

REKLAM ALANI