Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Enerji Oscarları sahiplerini buldu

Enerji Oscarları sahiplerini buldu
24 Şubat 2016 10:46
A+
A-

Enerji Oscarları sahiplerini buldu

ICCI 2015 Enerji Ödülleri sahiplerine verildi. Törende, 9 enerji, 2 jüri özel ve bir mansiyon ödülü sahiplerini buldu. Tüpraş, Enerjisa, Sanko Enerji, Altaca Enerji, Güriş Gürmat, Ortadoğu Enerji, RWE Turcas, Bursa Çimento ödül alanlar arasında yer aldı.

Enerjinin Oscar’ları olarak bilinen ‘ICCI 2015 Enerji Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Ödüller, Ankara JW Marriott Otel’de düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Törene, Enerji Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız ile sektörünün önde gelen profesyonelleri katıldı. Törende, rüzgar enerjisi alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle, Borusan EnBW Enerji Yatırımları ve Üretim AŞ’ye ait Balabanlı Rüzgar Enerji Santrali’ne ödülü verildi. Rüzgar alanında Jüri Özel Ödülü, Enerjisa Enerji Üretim AŞ’ye ait Balıkesir Rüzgar Santrali’nin oldu. Hidroelektrik enerji dalındaki ödül Sanko Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Cevizlik Regülatörü ve HES Rize İyidere’ye gitti. Jeotermal enerji kategorisindeki ödülü ise Güriş Holding bünyesindeki GÜRMAT Elektrik Üretim AŞ, (Efe 2 JES) Germencik- İncirliova ile aldı.

Biyokütle ve Atık kategorisindeki ödülün sahibi, Gönen Biyogaz ve Organik Gübre Entegre Tesisi ile Altaca Çevre Teknolojileri ve Enerji Üretim AŞ oldu. Jüri Özel Ödülü de Ortadoğu Enerji’ye Odayeri Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisi ile verildi. Güneş enerjisi alanındaki ödül, Güneş Enerji Santrali çalışmasından dolayı İnönü Üniversitesi TOTM’un oldu.

Törende ikinci olarak, Termik Enerji Santralleri dalında ödüller sahiplerini buldu. Doğalgaz kategorisindeki ilk ödül, RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim AŞ’nin Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali’ne verildi. Atık Isı kategorisinde ise ödülü Bursa Çimento Fabrikası AŞ aldı. Verimlilik Kategorisindeki ödül ise TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi’ne gitti. Bu kategorideki mansiyon ödülü ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi aldı.

‘Türkiye, yenilenebilir kaynak açısından şanslı’

Törende konuşan Hannover Fairs Turkey AŞ’nin Genel Müdürü Alexander Kühnel, Türkiye’yi yenilenebilir enerji kaynakları yönünden dünyanın şanslı bölgelerinden biri olarak niteledi. ICC Ödüllerinin nasıl verildiğine ilişkin bilgi veren jüri üyesi İTÜ Enerji Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. A. Beril Tuğrul da şunları söyledi: “Başvuruda bulunan projeleri, 4 ana kriter olarak; enerji verimliliği ile çevre ve sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk, yatırımlarda yerli katkı, alanlarındaki puanlama sistemi ile değerlendirdik. 2015 Yılı Enerji Ödülleri için yapılan değerlendirmelerle, belirtilen kategorilerde 9 Enerji Ödülü ile birlikte 2 kategoride adayların yakın puana sahip olması üzerine 2 Jüri Özel Ödülü verilmesine karar verdik. Ayrıca; ‘Toplumsal Farkındalık Vizyonu ile Enerji Aksiyon Planı Uygulaması’nda başarılı olan bir adaya Mansiyon Ödülü verilmesini karar verdik.”

REKLAM ALANI