Dolar 32,3264
Euro 35,0746
Altın 2.300,17
BİST 8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

En güçlü 100 teknoloji insanından biri Türkiye’den

En güçlü 100 teknoloji insanından biri Türkiye’den
08 Ekim 2014 10:17
A+
A-

sureyya_civil_gozlukluGlobal Telecoms Business dergisi, 2014 yılında teknoloji ve telekomünikasyon alanında dünyanın en güçlü 100 ismini belirledi. Türkiye’den listeye giren tek isim Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv oldu.

Teknoloji ve telekomünikasyon dünyasının en güçlü isimleri, sektörün en itibarlı yayınlarından Global Telecoms Business dergisi tarafından açıklandı. 2014 yılının en güçlü 100 teknoloji insanı listesinde Türkiye’yi temsil etme gururu, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in oldu.

İngiltere merkezli Global Telecoms Business, Süreyya Ciliv’in liderliğinde Turkcell’in kendini yalnızca bir iletişim şirketi olarak değil aynı zamanda farklı ürün ve servisler sunan bir teknoloji şirketi olarak tanımladığını vurguladı. Turkcell Akademi ile milyonlara online eğitim imkanının sağlanması, Turkcell’in Türkiye’nin ilk akıllı Otomobil platformunu hayata geçirmesi ve Turkcell T serisinin son akıllı telefonu T50’nin satışa sunulması derginin yer verdiği konular arasında yer aldı.

“Turkcell, bizim için takım ve inovasyon demek. Teknolojiye ve özellikle inovasyona olan inancımız, bütün takımın DNA’sına işlemiş durumda. 2007’de göreve başladığımda Turkcell’in bir teknoloji şirketi olması gerektiğine inanıyordum. Bu vizyonu takım olarak paylaştığımız için Turkcell’i bugünkü konumuna taşıyabildik. Tüm ekip olarak odağımıza, insanımıza ve ülkemize fayda sağlayacak inovasyonlar sunmayı aldık. Turkcell’in 20. yılını kutladığımız 2014’te, bu hayalin meyvelerini almanın gururu içindeyiz. İnsanlarımızın hayatına değer katacak, eğitim ve sağlık gibi önemli alanlarda yeni inovasyonlarımızı duyurduk. Yerli akıllı telefon üretimindeki öncülüğümüzü sürdürdük, Turkcell T50 3 ay boyunca kanalımızda en çok satılan akıllı telefon oldu. GTB Power100 listesinde ismimin dünyanın önde gelen teknoloji insanlarıyla birlikte anılması elbette mutluluk verici. Bu mutluluğu Turkcell ailesiyle paylaşmak ve önce teknolojiye sonra da bana olan inançları için onlara teşekkür etmek isterim.”

2008’den bu yana her yıl yayınlanan listedeki isimler, bağımsız bir jüri tarafından seçiliyor. Turkcell CEO’su Ciliv daha önce de en etkili 100 isim arasında yer almıştı. Birinci sırayı Facebook’un kurucusu Marc Zuckerberg’in aldığı 2014 listesinde, bu yıl altyapı sağlayıcılar ve geleneksel telekom şirketlerinin yanısıra internet trafiği yaratan şirketlerin (OTT) ağırlığı dikkat çekti. Derginin editörü Alan Burkitt-Gray, listedeki değişimi, “Bu yıl jürinin tercihleri, gücün, geleneksel yöneticilerden trafik yaratan internet servis ve içerik sağlayıcılarına (OTT) geçtiğini ortaya koyuyor. Artık esas güç gerçek bir değişimin yaşanmasını sağlayan bu şirketlerin elinde.” ifadeleriyle açıkladı.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI