Dolar 32,3249
Euro 35,0645
Altın 2.308,47
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Emirates’e San Francisco’dan “sessizlik” ödülü

Emirates’e San Francisco’dan  “sessizlik” ödülü
31 Ağustos 2012 10:09 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 22:07
A+
A-

 

Emirates’in gürültü kirliliğini azaltma çabaları

San Francisco Uluslararası Havalimanı tarafından ödüllendirildi

Faaliyet gösterdiği ülkelerde havalimanı çevresindeki gürültü kirliliğini azaltma konusunda sergilediği ciddi çabayla takdir toplayan Emirates, San Francisco Uluslararası Havalimanı (SFO) tarafından verilen 2010-2011 Jon C. Long Sessiz Uçuş “Başkanlık” Ödülü’ne layık görüldü.

San Francisco Uluslararası Havalimanı bünyesindeki Uçak Gürültüsünü Azaltma Bürosu öncülüğünde gerçekleştirilen Sessiz Uçuş Programı, uçuşların mümkün olduğunca sessiz bir şekilde gerçekleştirilmesini ve bölge sakinlerine gürültü azaltma konusunda bilgi sağlanmasını amaçlıyor. Dubai ile San Francisco arasındaki ultra uzun menzilli uçuşlarında “ağır” bir uçak olan uzatılmış menzilli Boeing 777-300 kullanan Emirates, gürültünün başlıca nedenlerini belirlemek için yüzlerce uçuş analizi gerçekleştirerek gürültü emisyonunu minimuma indirme ve genel operasyonel süreçleri en iyi seviyeye çıkarma konusunda kararlı bir yaklaşım sergiledi.

SFO “Sessiz Uçuş” Programı Yuvarlak Masa Başkanı Jeffrey Gee, “Emirates genel Sessiz Uçuş derecelerini iyileştirmek için SFO ANAO ekibiyle birlikte özenle ve sabırla çalıştı. Bu çalışmalar sonucunda salt program katılımının ötesine de geçerek oldukça başarılı sonuçlar elde edildi” diyor. Emirates Uçuş Operasyonları Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Captain Alan Stealey ise “Emirates olarak yolcularımıza karşı sorumluluğumuzun uçakla sınırlı olmadığına inanıyoruz. Hizmet verdiğimiz destinasyonların bulunduğu havalimanlarının yakınında yaşayanları da göz önünde bulundurmayı amaçlıyoruz. Uçaklarımızın yarattığı gürültü kirliliğini azaltmış olmamız, Emirates’in hizmet verdiği halklara nasıl yarar sağladığının güzel bir örneği” diyor.

REKLAM ALANI